Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση του δικτύου IGCAT, του διεθνούς ινστιτούτου γαστρονομίας, πολιτισμού, τέχνης και τουρισμού.

Τόσο ο κ. Χατζημάρκος όσο και η επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής της γαστρονομικής περιφέρειας 2019 Χάιντι Λαζάνη θα παρουσιάσουν τις δράσεις που η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε στο πλαίσιο του τίτλου της ενώ θα παρευρεθούν και σε συνάντηση των εκπροσώπων της περιφέρειας με τα στελέχη του ευρωπαϊκού δικτύου NECSTouR.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στις 9 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως και τις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του δικτύου IGCAT, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η παρουσίαση από τον Περιφερειάρχη, ενώ την επόμενη μέρα θα γίνει συνάντηση όλων των μελών των ήδη ανακηρυγμένων αλλά και των υποψήφιων Γαστρονομικών Περιφερειών της Ευρώπης για την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Το βράδυ της ίδιας μέρας θα λάβει χώρα συνάντηση των εκπροσώπων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τα στελέχη του ευρωπαϊκού δικτύου ευρωπαϊκών περιφερειών για έναν αειφόρο και ανταγωνιστικό προορισμό – NECSTouR με στόχο τη διερεύνηση της συνεργασίας της ΠΝΑ με το εν λόγω δίκτυο, σκοπός του οποίου είναι  η εξασφάλιση της βιωσιμότητας των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών.

Το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Περιφερειών για έναν Αειφόρο και Ανταγωνιστικό Τουρισμό συγκεντρώνει περίπου 35 περιφέρειες της Ευρώπης με ισχυρή επάρκεια στον τομέα του τουρισμού καθώς και ακαδημαϊκές οργανώσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό όπως πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα και εκπρόσωποι των βιώσιμων και υπεύθυνων ενώσεων και δικτύων τουριστικών επιχειρήσεων από περίπου 20 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Το NECSTouR αναπτύσσει ένα συνεκτικό πλαίσιο για το συντονισμό των προγραμμάτων περιφερειακής ανάπτυξης και την έρευνα για τον αειφόρο και ανταγωνιστικό τουρισμό.