Ο ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΗΣΥΧΟΣ ΣΤΟ e-Leros.com.

by e-Leros

Έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε σήμερα καλεσμένο στην Διαδικτυακή μας εφημερίδα τον συμπατριώτη μας κ. Ήσυχο Αντώνη Διακοσμητή (interior designer) και ιδιοκτήτη του αρχιτεκτονικού γραφείου 2728studio.

κ. Ήσυχε θα θέλαμε καταρχήν να μας πείτε πόσα χρόνια ασχολείστε με το χώρο της διακόσμησης;

Με το χώρο της διακόσμησης ασχολούμαι ενεργά από το 2005.

Στο νησί μας πλέον έχετε καθιερωθεί με σπουδαίες δουλειές που δέχονται τις καλύτερες των κριτικών και από τους πολίτες αλλά και από τους ειδικούς στο χώρο της δουλειάς σας , που οφείλετε αυτή σας η επιτυχία και ποιοι οι στόχοι για έναν νέο που θέλει να κάνει την διαφορά σε ένα χώρο που πραγματικά έχει απαιτήσεις;

Θεωρούμε εγώ και η ομάδα μου ότι το μυστικό για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα(ιδιωτικοί & επαγγελματικοί χώροι) είναι η αγάπη για την δουλειά μας. Η επιτυχία κτίζετε και αποτελεί κινητήριο μοχλό για συνεχή εξέλιξη και αναζήτηση ερεθισμάτων έμπνευσης. Ο χώρος της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο. Οι τάσεις παγκοσμίως διαμορφώνουν μια κατεύθυνση που καλούμαστε να υιοθετήσουμε και να μεταλλάξουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθεί κάτι μοναδικό.

Πρέπει να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση των υλικών, εφαρμογή νέων τεχνικών, εφαρμογή νέων λογισμικών σχεδιασμού και εμπλουτισμό γνώσεων σε τεχνικά θέματα και κατασκευαστικές λεπτομέρειες.

Πρόσφατα είχατε κάποιες διακρίσεις στην έκθεση 100% HOTELSHOW θα μας ενημερώσετε πως προέκυψε αυτό το σημαντικό γεγονός για ένα αρχιτεκτονικό γραφείο από τα Δωδεκάνησα;

Η προοπτική συμμετοχής στην έκθεση 100% HOTELSHOW αποτέλεσε ένα κίνητρο για το γραφείο μας.

Η εταιρεία Demand αποφάσισε να εφαρμόσει για πρώτη φορά τον θεσμό ‘Case Study Room’,ζητώντας από σχεδιαστές και εταιρείες να παρουσιάσουν πραγματικά, απτά παραδείγματα των σχεδιαστικών υπηρεσιών, ή των προϊόντων τους, μέσω μιας ολοκληρωμένης από κάθε έννοια πρότασης ενός πρωτότυπου ξενοδοχειακού δωματίου.

Η πρόταση που κατέθεσε το γραφείο μας επιλέχθηκε στις δυο καλύτερες και παρουσιάστηκε σε ειδικό section της έκθεσης.Η κεντρική ιδέα που βασίστηκε ο σχεδιασμός ήταν η ανάδειξη της ελληνικής αρχιτεκτονικής μέσα από μια σύγχρονη ερμηνεία, η χρησιμοποίηση ελληνικών υλικών, η πρωτοτυπία και η πολυτέλεια.Κεντρικό στοιχείο του δωματίου είναι η επένδυση της τοιχοποιίας με περσίδες από ξύλο που βασίστηκε στην παραμετρική σχεδίαση και σχεδιάστηκε με ειδικό λογισμικό.Η τοιχοποιία δημιουργεί μια «ροή», μια «κίνηση» μια «πλαστικότητα» μοιάζει σαν κύμα στην παραλία και προσφέρει ρυθμό και χαλάρωση.

Στο δωμάτιο δημιουργούνται τρία επίπεδα.

Στο πρώτο επίπεδο τοποθετείται ένα κεφαλάρι έπιπλο – σύνθεση το οποίο έχει διάφορες χρήσεις. Πάνω σε αυτό τοποθετούνται ξύλινες περσίδες δημιουργώντας ένα πιο ιδιωτικό χώρο. Το ανοικτό ερμάριο και ο νιπτήρας από μάρμαρο στο πίσω μέρος πλαισιώνουν τον χώρο.

Στο δεύτερο επίπεδο τοποθετείται το κρεββάτι σε κεντρικό σημείο του δωματίου και είναι πιο ψηλά από την υπόλοιπη στάθμη του δωματίου. Έρχεται σε επαφή με το έδαφος που επενδύεται με ξύλο. Αυτή την επαφή θέλουμε να την «επαναφέρουμε» στους επισκέπτες γιατί έχει ξεχαστεί και έχει ιδιαίτερη σημασία για τον άνθρωπο.Στο τρίτο επίπεδο και το ποιο χαμηλό δημιουργείται ένας χώρος σαν αυλή η οποία ενοποιείται με το υπόλοιπο τμήμα του δωματίου. Η τοιχοποιία στην δεξιά πλευρά λειτουργεί σαν καναπές που επεκτείνεται προς τα έξω που σε συνδυασμό με το τραπεζάκι και τα μαξιλάρια που τοποθετούνται στο πάτωμα δημιουργούν ένα σημείο ξεκούρασης και χαλάρωσης. Στην δεξιά πλευρά επιλέξαμε μια μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης φέρνοντας τον πελάτη σε επαφή με την εξωτερική θέα του δωματίου.

Στην οροφή γίνετε ένας συνδυασμός πατητής μαρμαροκονίας σε ανθρακί απόχρωση με φυσικά φυτά που τοποθετούνται μέσα σε ένα κάναβο από καλάμια. Η βλάστηση, οι μυρωδιές από τα φυλλώματα και οι αντανακλάσεις της τεχνοτροπίας που εμφανίζονται από τον φωτισμό δημιουργούν ένα ήρεμο περιβάλλον που είναι το ζητούμενο στις μέρες μας.Υλικά όπως μέταλλο με τεχνοτροπία χαλκού και μαύρου κάρβουνου, ξύλο, καλάμι, μάρμαρο, φωτιστικά από φυσικά υλικά, λευκές και γκρι αποχρώσεις υφασμάτων δημιουργούν ένα αρμονικό αποτέλεσμα που εμπνέονται οι ταξιδιώτες δημιουργώντας τους εμπειρίες.

Θεωρείτε ότι ο χώρος σας μπορεί να βοηθήσει στην ανταγωνιστικότητα που ταυτόχρονα θα φέρει ανάπτυξη στο νησί μας;

Σαν γραφείο συνήθως καλούμαστε (ιδιώτες ή επαγγελματίες)να δημιουργήσουμε νέους χώρους ή να εκσυγχρονίσουμε παλιούς.Δημιουργώντας κάτι νέο, φρέσκο, έμμεσα αυτό το γεγονός αποτελεί έναν τρόπο διαφήμισης.Η χρήση ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σε συνδυασμό με την διακόσμηση μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο marketing και προώθησης.Μέσα από την δημιουργία ενός νέου χώρου κερδίζει ο επισκέπτης του αλλά και μέρος που βρίσκετε.Ο τόπος προβάλετε μέσα από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι επισκέπτες, τουρίστες στα social media.Έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια αρκετούς πελάτες να έρχονται στο γραφείο μας για να μας αναθέσουν έργο επειδή επισκέφθηκαν χώρο που δημιουργήσαμε ή είδαν δουλείες μας στο internet ή στα social media.Θεωρούμε ότι επειδή στις δουλειές μας θέλουμε να εφαρμόζουμε νέες τεχνικές και να δημιουργούμε ιδιαίτερους χώρους χρησιμοποιούμε συνεργεία από πολλές ειδικότητες συμβάλλοντας στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.Ο όρος ανάπτυξη έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους τους κατοίκους του νησιού μας.Εμείς από την μεριά μας προσπαθούμε να προβάλουμε τον τόπο μας μέσα από την δουλεία μας.

Έχουν οι Λεριοί επαγγελματίες ερεθίσματα ώστε να θέλουν καταστήματα και επιχειρήσεις που να έχουν επίπεδο σε design;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πιο έντονα το φαινόμενο επαγγελματιών του νησιού μας να επιδιώκουν να απευθύνονται σε επαγγελματίες του χώρου για να δημιουργήσουν ένα νέο χώρο ή να αναβαθμίσουν τον ήδη υφιστάμενο.Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα αρκετά στερεότυπα από επιχειρηματίες για την έννοια του design και γενικά της διακόσμησης.Οι σύγχρονοι επαγγελματίες που γνωρίζουν τον ανταγωνισμό, που έχουν ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού κατανοούν όλο και ποιο πολύ την χρησιμότητα της διακόσμησης και τα οφέλη που θα έχουν από αυτή.

Θεωρείτε ότι πρέπει ο τόπος μας και συγκεκριμένα ο Δήμος μας, να έχει πρόσωπα ‘τεχνοκράτες’ που μπορούν να κυνηγήσουν την απορρόφηση κονδυλίων από Ευρωπαϊκά προγράμματα ;

Όλοι οι Δήμοι της χώρας μας έχουν σαν συνεργάτες πρόσωπα που εξειδικεύονται σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για την απορρόφηση κονδυλίων.Είναι μια διαδικασία αρκετά πολύπλοκη και εξειδικευμένη που απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις.Θεωρώ και ο Δήμος μας θα πρέπει να έχει ένα τέτοιο συνεργάτη για την σωστή ενημέρωση και για την ένταξη ενός έργου στο ανάλογο πρόγραμμα.

Ο Αντώνης ο Ήσυχος πιστεύει ότι το νησί μας έχει μέλλον στο θέμα της διακόσμησης ;

Ο κάθε τόπος έχει μέλλον στο θέμα της διακόσμησης.Όσο αφορά το νησί μας οι ενδείξεις που έχουμε, μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.Ετοιμάζονται νέοι χώροι, νέες επενδύσεις που απαιτούν και επιβάλουν να διακοσμηθούν ανάλογα τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι και τι νέο ετοιμάζετε;

Βασικός στόχος και επιδίωξη μας είναι η προσέγγιση και η αντιμετώπιση του κάθε έργου με ταπεινότητα και εργατικότητα, συνεχίζοντας την αναζήτηση της αρχιτεκτονικής και του interior design.Η επιτυχία κάθε έργου μας δίνει ώθηση για να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε και να διευρύνουμε την δουλεία μας και να την βελτιώνουμε.Το γραφείο μας 2728studio δουλεύει νέα ξενοδοχεία, ανακαινίσεις, επεκτάσεις, ένα νέο κέντρο διασκέδασης στη Λέρο, ένα νέο ξενοδοχείο στη Λέρο, ένα νέο ξενοδοχείο σε Ρόδο, ένα νέο boutique hotel σε νησί των Κυκλάδων και ιδιωτικές κατοικίες.

Σας ευχαριστούμε θερμά που δεχτήκατε να κάνουμε αυτήν την συνέντευξη, καλή δύναμη για την συνέχεια και ευχόμαστε πολλές επιτυχίες που πραγματικά αφενός βοηθούν στην προσωπική σας καταξίωση αφετέρου βοηθούν στην προβολή του νησιού μας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment