Άρθρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετίδης στην Λέρο

Ο Δήμαρχος Λέρου, κος Κόλιας Μιχαήλ δέχθηκε χθες, την 23.02.17, στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Ζαννετίδη Φιλήμονα, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στον Πρωτογενή Τομέα. Ο Αντιπεριφερειάρχης συνοδεύονταν από τον Έπαρχο Καλύμνου κο Θεμέλαρο Ιωάννη και τον Διευθυντή Πρωτογενούς Τομέα κο Πουλή Ιωάννη. Παρόντες στη συζήτηση ήταν οι δύο Αντιδήμαρχοι Λέρου κος Κωνσταντινίδης Ιωάννης και κος Σοροκάκης Ιωάννης, καθώς και οι Διευθυντές του Δήμου, κος Αγγελίδης Άγγελος και κος Έλληνας Χριστόδουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τη πορεία των έργων, για τα οποία ο Δήμος έχει καταθέσει στην Περιφέρεια τις ανάλογες μελέτες, η υλοποίηση των οποίων ωστόσο καθυστερεί. Ο Δήμαρχος Λέρου ενημέρωσε ότι έχουν δρομολογηθεί τα έργα, τόσο του Νηπιαγωγείου Λακκιού, όσο και του Τουριστικού Καταφύγιου Αλίντων, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την καθυστέρηση της χρηματοδότησης των Σφαγείων και του Φράγματος Παρθενίου. Τόνισε την ανάγκη επίσπευσης της υλοποίησης της μελέτης που αφορά στις ασφαλτοστρώσεις του Οδικού Δικτύου Λέρου, διότι αυτό βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Επιπλέον, ο Δήμαρχος ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία της μελέτης που αφορά στη δημιουργία νέου σχολικού συγκροτήματος στο χώρο του Μπελλένιου Γυμνασίου Λέρου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξήγησε ότι τα έργα του Σφαγείου και της Λιμνοδεξαμενής καθυστερούν λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το κράτος και τόνισε ότι το εν λόγω θέμα απασχολεί την Περιφέρεια, διότι αφορά σχεδόν και τα 48 νησιά της Περιφέρειας. Ο κος Ζαννετίζης Φιλήμονας τόνισε ότι αναζητά προγράμματα χρηματοδότησης, τόσο από εγχώριες, όσο και από κοινοτικές πηγές. Όσον αφορά στις ασφαλτοστρώσεις πολύ σύντομα θα ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά κωλύματα και θα υλοποιηθεί μέρος της μελέτης που έχει καταθέσει ο Δήμος στην Περιφέρεια.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Λέρου μαζί με τους Αντιδημάρχους κο Κωνσταντινίδη Ιωάννη και κο Σοροκάκη Ιωάννη, έδωσαν το παρόν στην συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νησιού στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, συναισθανόμενοι την αγωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο λόγω της έλλειψης γραμμής βοοειδών στα σφαγεία όσο και υδροδότησης.  

Ελπίζουμε Περιφέρεια και Δήμος να βαδίσουμε μαζί και σύντομα να δοθεί λύση στα λιμνάζοντα αλλά σημαντικά έργα που αφορούν τη Λέρο από ένα έμπειρο πολιτικό, όπως είναι ο Αντιπεριφερειάρχης κος Ζαννετίδης Φιλήμονας φυσικά με τη συνδρομή όλων.