Άρθρο

Ετελέσθη η χειροτονία του Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου στη Λέρο

Πρόσθετο υλικό

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, η εις Επίσκοπον Χειροτονία του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Στεφάνου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στην Λέρο.

Στην Χειροτονία του Εψηφισμένου, συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, Ρόδου κ. Κύριλλος και Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος.

Στην χειροτονία του νέου Επισκόπου Στρατονικείας παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, καθώς και σύμπασα η τοπική κοινωνία της Λέρου.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, όπου μεταξύ άλλων εξέφρασε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου.

Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.Παΐσιος, όπου συνεχάρη τον νέο βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Στέφανο, ενώ από την πλευρά του ο Επίσκοπος κ. Στέφανος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Παΐσιο, τους Σεπτούς Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου, καθώς έφερε και εις την ανάμνηση τον Κυρό Νεκτάριο Μητροπολίτη Λέρου.

Τέλος να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 28/12 θα τελεστεί η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», από τον Επίσκοπο Στρατονικείας.

Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες – Βίντεο :  Ευθύμιος Χρυσούλης ,  Γεώργιος Χρυσούλης

http://www.im-leka.gr/