Άρθρο

Επιστολή για την ίδρυση προαναχωρησιακού Κέντρου στην Κω

κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Κω,

Όπως ήδη γνωρίζετε, η κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ αποφάσισε πρόχειρα, αυθαίρετα και αυταρχικά την ίδρυση προαναχωρησιακού κέντρου κλειστού τύπου στο νησί μας.  Μία φυλακή δηλαδή όπου θα μεταφέρονται λαθρομετανάστες από παντού.

Η κυβέρνηση και οι τοπικοί της βουλευτές για μια ακόμα φορά αγνόησαν τη θέληση της τοπικής μας κοινωνίας. Θέτουν σε κίνδυνο την τουριστική σεζόν που σε λίγο αρχίζει και βάζουν ταφόπλακα στην όποια ελπίδα ανάκαμψης και ανάπτυξης είχε ο τόπος μας.

Και καλά η κυβέρνηση! Εμείς ως Δημοτική αρχή τι πράττουμε;

Δεν θα αντιδράσουμε;

Θα το δεχθούμε και αυτό όπως δεχθήκαμε όλα τα προηγούμενα με μια απλή διαμαρτυρία και ένα δελτίο τύπου; Ακόμα περιμένουμε να μας εγκρίνουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ίδρυση του hot spot!

Μένουμε ικανοποιημένοι από τη στάση μας;

Η στάση μας αυτή συμβαδίζει με τη βούληση του Κωακού λαού τον οποία και εκπροσωπούμε;

Μέχρι σήμερα έφεραν κάποιο αποτέλεσμα οι χλιαρές αντιδράσεις μας;

Κρίνοντας από τις εξελίξεις, η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. ούτε που μας υπολογίζει.

Γι’ αυτό, οι στιγμές επιβάλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις μαζί με τον λαό της Κω για να αποτρέψουμε εξελίξεις για τις οποίες δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει η ιστορία.

Ας ξεκινήσουμε σήμερα! Αντί να συζητήσουμε τα όποια θέματα έχουμε στην 4η πρόσκληση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ας συζητήσουμε αποκλειστικά και μόνο το συγκεκριμένο θέμα. Καλέστε εκτάκτως και τους φορείς του νησιού για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το σχέδιο δράσης.

Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε ‘ως εδώ’!

 

Γιάννης Κρητικός
Δημοτικός Σύμβουλος

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας