Άρθρο

Δελτίο Τύπου για το ανεξέλεγκτο κλάδεμα-κατακρεούργηση των δέντρων

Δελτίο Τύπου της Παράταξης "Ελπίδα για την Λέρο"

Σε μια ακόμα προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υιοθετώντας αυτή τη φορά ρητορική γεωπόνου και δήθεν επιστημονικά τεκμήρια. Ξεπερνάει δε, τα όρια του αστείου, η δήθεν “νοικοκυροσύνη” της Δημοτικής Αρχής.

Κανένας λόγος όμως, δεν αποτελεί άλλοθι, για το ανεξέλεγκτο κλάδεμα-κατακρεούργηση ενός δέντρου: ούτε η διευκόλυνση του φωτισμού του δρόμου, ούτε για να μην ενοχλεί τα καλώδια της ΔΕΗ ή για να σωθεί από ασθένειες και ξήρανση το δέντρο ή για να μην είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων. Το κλάδεμα ενός ευκαλύπτου από τα άχρηστα κλαδιά, δε δικαιολογεί επ’ουδενί, το κόψιμο του δέντρου, τόσο χαμηλά και τόσο εγκάρσια! Είναι εμφανές ότι η πρόθεση ΔΕΝ ήταν το κλάδεμα…  

Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι η ευεργετική δράση ενός, μεγάλης ηλικίας, δέντρου, που αποτελεί "πνεύμονα οξυγόνου" για τον αστικό χώρο δεν αντικαθίσταται με μια νέα φύτευση, έστω και εκατό δενδρυλλίων!

Ας μην κομπάζει λοιπόν ο Δήμαρχος για τις δενδροφυτεύσεις της Δημοτικής Αρχής για τις οποίες μάλιστα, ψευδώς αναφέρει ότι δε συμμετείχε η Αντιπολίτευση. Γιατί όσες δενδροφυτεύσεις και αν έκανε, ούτε τα δέντρα τόσων χρόνων αντικατέστησε με αυτές, αλλά και καμία μέριμνα δεν έλαβε για το διάστημα, μετά το φύτεμα των δενδρυλλίων, με αποτέλεσμα τα περισσότερα από αυτά να ξεραθούν.

Σύμφωνα με γεωπόνους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «οποιαδήποτε κλάδευση της κόμης είναι "σφάλμα" και προκαλεί πληγές στα δέντρα, με συνέπεια τις προσβολές από μύκητες και βακτήρια, που υποβαθμίζουν την υγεία τους». Ακριβώς δηλαδή το αντίθετο, από αυτό, που με τόση επιστημονική ρήση, προφασίζεται η Δημοτική Αρχή.

«Στα δέντρα των πάρκων και των πεζοδρομίων δεν εφαρμόζονται οι ίδιες μέθοδοι, που εφαρμόζονται στα βραχύβια οπωροφόρα δένδρα.».

Παρακάτω παραθέτουμε φωτογραφίες από άλλους Δήμους, που εφαρμόζουν ενδεδειγμένες τεχνικές κλάδευσης ευκαλύπτων. Υπενθυμίζουμε ότι τα δέντρα και γενικά το πράσινο, ακόμα και του πεζοδρομίου είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ και γι’ αυτό δεν μπορεί κανείς να επεμβαίνει αυθαίρετα.

Είναι γνωστό, πως κάθε φορά που η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε αμήχανη θέση προσπαθεί με λαϊκισμούς και αναλήθειες να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα, για τα οποία έχει ευθύνη… Δεν πείθει όμως κανέναν!!!!!

Οι συμπολίτες μας πλέον αντιλαμβάνονται, τι συμβαίνει!!!

Η σύγκριση των παρακάτω φωτογραφιών είναι μια αλήθεια, που δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς!!!!!!!

Πώς κλαδεύονται οι ευκάλυπτοι στη Γλυφάδα:

C:\Users\kemma\Desktop\Ευκάλυπτοι Γλυφάδα 3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\kemma\Desktop\Ευκάλυπτοι Γλυφάδα 2.jpg

 

 

 

 

 

 

Πώς κλαδεύονται οι ευκάλυπτοι στη Λέρο:

C:\Users\kemma\Desktop\Κατερίνα Διάφορα\Ευκάλυπτος Λακκί 2.jpgC:\Users\kemma\Desktop\Κατερίνα Διάφορα\Ευκάλυπτος Λακκί 1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C:\Users\kemma\Desktop\Κατερίνα Διάφορα\Ευκάλυπτος Λακκί 4.jpg

 

 

 

 

 

C:\Users\kemma\Desktop\Κατερίνα Διάφορα\Ευκάλυπτος.jpg