Άρθρο

Δελτίο Τύπου από το Γραφείο Δημάρχου

Με αφορμή την επίσκεψη στη Λέρο του αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα κου Philippe Leclerc, προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης του Εκπαιδευτικού Χώρου στα Λέπιδα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο και αναπληρωτή Δημάρχου κο Κωνσταντινίδη Ιωάννη. Παρόντες, επίσης, στην συνάντηση ήταν ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στην Λέρο, κος Ροντρίγκο Ντελαμπάρα και ο Σύμβουλος της Ύπατης Αρμοστείας στη Λέρο, κος Ρεπαπής Ιωάννης.

Στην συνάντηση ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε την Ύπατη Αρμοστεία για την τεράστια συμβολή της, όπου η συνεργασία Δήμου, Ύπατης Αρμοστείας, Εκκλησίας και κοινωνίας του νησιού συνετέλεσαν στην επιτυχή διαχείριση των προσφυγικών ροών. Στη συνέχεια, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο μεταναστευτικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή  είναι αντίθετη σε τυχόν μετατροπή του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής σε Κέντρο Κράτησης. Επίσης, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο αριθμός των προσφύγων να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών χορήγησης ασύλου. Ήδη την τελευταία εβδομάδα αναχώρησαν από το νησί μας 100 πρόσφυγες. Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας συνεχάρη τον Δήμο, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τόσο για την άψογη συνεργασία, όσο και για την αποτελεσματικότητα τους ως προς την διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Και οι δυο πλευρές είναι πρόθυμες να συνεχίσουν να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή διαχείριση των προσφυγικών ροών προς το συμφέρον της Λεριακής Κοινωνίας.