Άρθρο

Απάντηση στην Αντιπολίτευση για την κοπή των δέντρων

  • Κηφισιά

Πρόσθετο υλικό

  • Αλόννησος
  • Λευκάδα

Σε απάντηση δελτίου Τύπου της Αντιπολίτευσης για το κλάδεμα των δέντρων, θεωρούμε ως Δημοτική Αρχή απαράδεκτο να απαξιώνεται η λειτουργία και το έργο του Δήμου και των Υπηρεσιών του, από δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας. 

Επαναλαμβάνουμε ότι το νέο αφήγημα περί «αυθαίρετων κοπών δέντρων» εντάσσεται στη νοσηρή λογική της Αντιπολίτευσης η οποία εναντιώνεται σε ό,τι γίνεται στη Λέρο. Στην προκειμένη περίπτωση οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας γνωρίζουν ακόμη και τον τρόπο κλαδέματος των δέντρων (!), κάνοντας αστείες υποδείξεις προς τις υπηρεσίες του Δήμου. 

Δυστυχώς, πολλές φορές το αισθητικό αποτέλεσμα στο κλάδεμα των ευκαλύπτων δεν είναι το επιθυμητό, όμως σε λίγους μήνες το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τη Δημοτική Αρχή, ικανοποιώντας τους συμπολίτες μας. Επαναλαμβάνουμε ότι πολλά δέντρα πάσχουν από ασθένειες (ειδικά τα πεύκα), εμφανίζοντας ξήρανση στις άκρες των κλαδιών και στη κορυφή τους, και πολύ σύντομα ξεραίνονται συνολικά απορρίπτοντας όλη την κόμη και τα κλαδιά τους στο έδαφος, ενώ επιδεικνύουν εικόνα προχωρημένης σήψης και αποσύνθεσης (μαύρα, αποφλοιωμένα και σαπισμένα τμήματα κορμού και κλαδιών) με αποτέλεσμα να καθίστανται επικίνδυνα για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων και έτσι η διαδικασία κλαδέματος να έχει τη μορφή του κατεπείγοντος. 

Και επειδή οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης απαρτίζονται από «ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ» θεώρησαν φυσικό να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από κοπή ευκαλύπτων στη Γλυφάδα! 

Παραθέτουμε λοιπόν φωτογραφικό υλικό από κοπή ευκαλύπτων σε άλλα μέρη της Ελλάδας: 

Επειδή όμως ακόμη και οι αστεϊσμοί έχουν τα όριά τους, καλούμε τους συμβούλους της Αντιπολίτευσης αφού πρώτα σοβαρευτούν, να δώσουν το «παρών» στην αναδάσωση που διοργανώνει ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τους Σαμαρείτες (SAMARITANS), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, στις 10.00 πμ στα Λέπιδα (πλησίον αφαλάτωσης), ώστε να αποδείξουν στην πράξη και ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ το ενδιαφέρον τους για το πράσινο!