Νέοι Γενικοί Γραμματείς οι Γ. Χρυσουλάκης και Χ. Καλογήρου

by e-Leros

Ακόμη 24 γενικούς γραμματείς υπουργείων ανακοίνωσε σήμερα η νέα κυβέρνηση.

Ανάμεσα τους δύο γνώριμοι στα Δωδεκάνησα. Ο ένας είναι ο Γιάννης Χρυσουλάκης που κατάγεται από την Κω και αναλαμβάνει τον Απόδημο Ελληνισμό και η δεύτερη η Χριστίνα Καλογήρου, πρώην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής.

Διαβάστε αναλυτικά τα βιογραφικά τους:

Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού: Γιάννης Χρυσουλάκης

Ο Γιάννης Χρυσουλάκης, είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από τις ΗΠΑ και διδακτορικού από το Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης, και είναι Ομότιμος Καθηγητής. Έχει διδάξει σε Ακαδημαϊκά Ιδρύματα εντός και εκτός Ελλάδος.  Έχει διοικήσει  Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα καθώς και μεγάλες Ευρωπαικές Κοινοπραξίες παραγωγής νέων τεχνολογιών ενώ  έχει σημαντικό Διεθνές Διοικητικό και Επιστημονικό έργο.

Διετέλεσε  Αντιπρόεδρος στον Παγκόσμιο Οργανισμό των Εθνικών Κέντρων Δημόσιας Διοίκησης και Πρόεδρος  του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει συνεργαστεί με πολλούς Διεθνείς Οργανισμούς και  έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Συμβουλίων, Επιτροπών και Συνεδρίων εκτός Ελλάδος. Εχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής: Χριστιάνα Καλογήρου

Η Χριστιάνα Καλογήρου είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου. Για περισσότερα από 20 χρόνια έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, ως διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων στους τομείς οργάνωσης, ανάπτυξης και οικονομικής διαχείρισης.

Έχει εκπονήσει μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής του νομού Λέσβου. Το 2012 τοποθετήθηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment