Λέρος Νέα Αρχή: Απαντήση στο Δελτίου Τύπου του κ. Δημάρχου Λέρου

by e-Leros

Δελτίο Τύπου 16 Σεπτεμβρίου 2019
<<Λέρος Νέα Αρχή>>

Θέμα : Απαντήση στο Δελτίου Τύπου του κ. Δημάρχου Λέρου.

Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου του Δημάρχου κ. Κόλια σχετικά με το θέμα που αφορά το ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ύψους 3.800.000 ευρώ αναφέρουμε τα εξής :

1. Στους όρους της δανειακής σύμβασης και στην παράγραφο που αφορά την ασφάλεια του δανείου που παίρνει ο Δήμος, αναφέρεται ότι δεσμεύονται και εκχωρούνται τα γενικά έσοδα του Δήμου και των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων ( ΚΑΠ) για 15 έτη όσο και η διάρκεια του δανείου , πράγμα που η παράταξη μας θεωρεί απαράδεκτο αφού με τα συμφέροντα του Δήμου και της κοινωνίας κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πειράματα.

Προφανώς ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τους όρους της σύμβασης.Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα της σύμβαση.

2. Όσο αφορά στην τοποθέτηση του κ. Δημάρχου σχετικά με την μή ψήφιση του θέματος που αφορά την αποκατάσταση του λιμένα Λακκιού , απαντάμε ότι ο φάκελος που μας δόθηκε ήταν ελλιπής.

Δεν υπήρχε χρονοδιάγραμμα, δηλαση δεν μας έγινε γνωστό πότε ολοκληρώνεται το έργο.

Επειδή λοιπόν είμαστε συνηθισμένοι στο να ανακοινώνονται έργα αλλά ποτέ να μην ξεκινούν και ποτέ να μην τελειώνουν απαιτήσαμε να μας γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, το οποίο δεν υπήρχε.

Οι ερωτήσεις που θέσαμε στο Δήμαρχο δεν απαντήθηκαν με αποτέλεσμα να ψηφίσουμε παρών. Ευχόμαστε στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο ο φάκελος να είναι πλήρης.

Τέλος όσο και να προσπαθεί ο κ.Δήμαρχος να βρει εξιλαστήρια θύματα στην αντιπολίτευση, καλύπτοντας την ανικανότητα και απραγία 9 ετών, εμείς θα είμαστε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να διασφαλίζουμε τα συμφέροντα του Δήμου και της Λεριακής Κοινωνίας.

Στέλιος Λουλουδιάς
Δημήτρης Μουντάκης
Γεώργιος Παλαπουγιούκ
Μιχάλης Καραμπάτης
Γεώργιος Τραμπούλης

Ο όρος της Δανειακής σύμβασης που αφορά την ασφάλεια του δανείου και την εκχώρηση των γενικών εσόδων …

Το έγγραφο που δεν αναφέρει την διάρκεια του έργου ….

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment