Αντώνης Ήσυχος (2728studio) : Μοναδική βίλα στο Κατακρωτήρι της Λέρου.

by e-Leros

Μία μοναδική βίλα στο Κατακρωτήρι της Λέρου σχεδίασε ο designer Αντώνης Ήσυχος (2728studio) που μοιάζει να αναδύεται από το άγριο έδαφος του νησιού και να “παίζει”, ταυτόχρονα, με το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας.

Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, ο designer επέλεξε να μοιράσει τη βίλα σε δύο στάθμες, διατηρώντας ένα μεγάλο μέρος της υπόσκαφο. Η επάνω στάθμη είναι μία ορθογώνια κατασκευή που στεγάζει τους κοινόχρηστους χώρους (σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, wc) και μία master κρεβατοκάμαρα με λουτρό και ιδιωτική πισίνα.

Μεγάλα ανοίγματα με ενεργειακά κρύσταλλα επιτρέπουν την διάχυση του φυσικού φωτός και ενώνουν τους εσωτερικούς χώρους με την εξωτερική πισίνα και την αυλή. Δύο εσωτερικά αίθρια με φυτά φωτίζουν ακόμα περισσότερο τους χώρους.

Η κάτω στάθμη περιλαμβάνει 3 υπνοδωμάτια, 2 λουτρά, σάουνα – χαμάμ, γυμναστήριο, αίθουσα προβολής ταινιών και αποθηκευτικούς χώρους. Για να εξασφαλιστεί η μέγιστη φωτεινότητα στους κάτω χώρους, ο designer προέβλεψε την τοποθέτηση ορθογωνίων κρυστάλλων στην πίσω πλευρά του κτιρίου.

Η οροφή της πρώτης στάθμης έχει φυτευτεί για να προσφέρει μόνωση όλο το χρόνο και για να δημιουργεί την αίσθηση ότι η κατασκευή είναι φυσική προέκταση του εδάφους. Η μπροστινή πλευρά της πισίνας έχει κατασκευαστεί με γυαλί, στοιχείο που δίνει την εντύπωση ότι το νερό της χύνεται στο έδαφος.

 ΠΗΓΗ : www.globalist.gr 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment