Γ. Xατζημάρκος και Aντ. Kαμπουράκης προετοιμάζονται πυρετωδώς για την ανάληψη των καθηκόντων τους.

by e-Leros

Λίγες μέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων της Περιφερειακής Αρχής και της νέας Δημοτικής Αρχής, την 1η Σεπτεμβρίου 2019, άρχισε να παίρνει και να δίνει η ονοματολογία για τους ορισμούς των εκλεγέντων συμβούλων των δύο παρατάξεων, σε θέσεις ευθύνης.
Η αλήθεια είναι όμως ότι η ονοματολογία, που διατηρείται στην επικαιρότητα, βρίσκει αδιάφορους τόσο τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο όσο και τον κ. Αντώνη Καμπουράκη, οι οποίοι δεν προτίθενται επί του παρόντος να δώσουν το στίγμα των προθέσεών τους, θέτοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τις προγραμματικές τους δηλώσεις, τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων στις θέσεις ευθύνης, τους στόχους και τις πολιτικές που θα ακολουθήσουν και σε δεύτερη τα πρόσωπα.

Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Ευστρατίου έχει αποστείλει ήδη πρόσκληση προς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Ερμής» στη Σύρο την 1η Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 μια μέρα μετά την ορκωμοσία των περιφερειακών συμβούλων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες με δεδομένο ότι η θητεία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι διετής ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος έχει ήδη αποφασίσει να αναθέσει την θέση σε περιφερειακό σύμβουλο της παρατάξεως του από τις Κυκλάδες το πρώτο μισό της θητείας της περιφερειακής αρχής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για την 11μελή σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, έχει ήδη επιλέξει ποιους θα διορίσει για τις 8 θέσεις που καταλαμβάνει η πλειοψηφία. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με το νόμο, οι δύο θέσεις καταλαμβάνονται από αντιπεριφερειάρχες.

Πλην όμως επειδή η πρόθεσή του είναι να προηγηθούν των θέσεων που θα κατανείμει οι προγραμματικές δηλώσεις της περιφερειακής αρχής και η στοχοθεσία, ο κ. Χατζημάρκος θα διατηρήσει την θέση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, θα προτείνει τα λοιπά 7 μέλη και ακολούθως θα διορίσει τους αντιπεριφερειάρχες εκ των οποίων οι δύο θα είναι μεταξύ των 7 συμβούλων του, που θα είναι ταυτόχρονα και μέλη της οικονομικής επιτροπής. Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Ρόδου, ανάλογη είναι και η στάση, που θα κρατήσει ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 8η Σεπτεμβρίου 2019 θα εκλεγεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής επιτροπής, της επιτροπής ποιότητας ζωής και τα μέλη.

Ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου φέρεται ο ιατρός κ. Μιχάλης Σοκορέλλος.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε στο μεταξύ προχθές το Υπουργείο Εσωτερικών προσδιορίστηκε ο αριθμός των αντιδημάρχων στον Δήμο Ρόδου. Κατέστη συγκεκριμένα σαφές ότι ο νέος δήμαρχος δύναται να ορίσει 10 αντιδημάρχους και όχι 11 όπως είχε αρχικώς θεωρηθεί. Πλην όμως και στις προθέσεις του κ. Καμπουράκη είναι να μην αναλωθεί με την ανάληψη των καθηκόντων του σε ονοματολογία.

Ο νέος δήμαρχος Ρόδου έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα στην «ατζέντα» του την διαμόρφωση του σχήματος της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων των θέσεων των αντιδημάρχων σε άμεση συνάρτηση με τους εντεταλμένους και τους ειδικούς συμβούλους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος απόκρισης στην εκτέλεση της πολιτικής του και κυρίως της αντιμετώπισης των θεμάτων της καθημερινότητας.

«Οι τίτλοι δεν είναι σημαντικοί, σημαντικό είναι να παραχθεί έργο από την ομάδα συνολικά», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «δημοκρατική» στενός συνεργάτης του δημάρχου ο οποίος τις πρώτες ημέρες της θητείας του θα παρουσιάσει το σχέδιο του για τον συντονισμό της δημοτικής αρχής.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει εξάλλου το γεγονός ότι ο κ. Καμπουράκης και οι συνεργάτες του έχουν καταγράψει και καταγράφουν το σύνολο των αναθέσεων, συμβάσεων και πολιτικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την 2α Ιουνίου 2019 και εντεύθεν, ερήμην του και προγραμματίζουν να τις επανεξετάσουν συνολικά.

«Οι εξετάσεις μας έγιναν την 2α Ιουνίου 2019. Ο,τι γράφηκε γράφηκε τότε. Τα στυλό έπεσαν και μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, οι εξεταζόμενοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να γράφουν.

Ο,τι γράφηκε μετά θα σβήσει» τόνισε χαρακτηριστικά στην «δημοκρατική» συνεργάτης του νέου δημάρχου Ρόδου.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment