εla: Η νέα οπτική στην ξενόγλωσση εκπαίδευση

by e-Leros

εla: Η νέα οπτική στην ξενόγλωσση εκπαίδευση

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στον πολυχώρο Impact Hub στην Αθήνα ο φορέας εla – Educational Leadership Association – πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη παρουσίασή του στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Σε ένα όμορφο πρωινό, τα 22 ιδρυτικά μέλη του εla εξήγησαν πως αφορμή της δημιουργίας του φορέα υπήρξε η πίστη στη συλλογικότητα, τη συνεργασία, την ευέλικτη σκέψη.

Το motto του πολλά υποσχόμενου νεοσύστατου φορέα είναι «Changing the Face of Education», «αλλάζοντας το πρόσωπο της εκπαίδευσης». Και αυτό ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν με τις μελλοντικές τους δράσεις. O εla είναι μια συλλογική κίνηση από καταξιωμένους εκπαιδευτικούς και ιδιοκτήτες κέντρων μη τυπικής εκπαίδευσης (ΚΞΓ, Φροντιστήρια, ΚΔΒΜ) που ξεχωρίζουν για την επιμονή τους να επενδύουν στην ποιότητα – ο καθένας από το δικό του τόπο και το δικό του χώρο – χωρίς συμβιβασμούς ή αναζήτηση εύκολων λύσεων, ενώ συγχρόνως τολμούν να ονειρεύονται μια εκπαίδευση σύγχρονη, καινοτόμο, εναλλακτική. Όπως εξήγησε η κα Βεζεργιανίδου, πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, τα μέλη του εla συμπορεύονται κάτω από ένα κοινό όραμα: «να οδηγήσουμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση στην Ελλάδα ένα βήμα πιο μπροστά. Να διατηρήσουμε τις βασικές αξίες και αρχές της εκπαίδευσης που με το χρόνο και την οικονομική κρίση χάθηκαν και να διαμορφώσουμε μια εκπαιδευτική πραγματικότητα όπως αξίζει στην επόμενη γενιά.»

Τα 22 ιδρυτικά μέλη του εla δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα:

Αθήνα: ΚΞΓ Λαγιοπούλου, ΚΞΓ Γλωσσομάθεια, ΚΞΓ Χρόνος Αγρίνιο: ΚΞΓ Ειρήνη Ρένικα Παπακαμμένου Έδεσσα: ΚΞΓ Success Θεσσαλονίκη: KΞΓ Κυριακίδου, ELC Argiris Hatzopoulos, KΞΓ Vezergiannidou, KΞΓ Yes Ιωάννινα: ΚΞΓ Επικοινωνία Κέρκυρα: ΚΞΓ Κοντογιάννη, ΚΞΓ Andrioti School, ΚΞΓ A.Spanou, ΚΞΓ Evi Grammenou, Κομοτηνή: ΚΞΓ My Green School Λάρισα: ΚΞΓ Σοφιάδης Λέρος: ΚΞΓ Καρανικόλα Πάτρα: ΚΞΓ Μέλλον Ρέθυμνο: ΚΞΓ Πατσουράκη-Γιαννουλάτου Τρίκαλα: ΚΞΓ UK School Φλώρινα (Αμύνταιο & Κ. Κλεινές): ΚΞΓ Κορυφή Χαλκίδα: ΚΞΓ ELC Anifadis O εla φιλοδοξεί να αναλάβει ποιοτικές και ουσιαστικές δράσεις το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πηγή: www.corfuland.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment