Δημήτρης Μουντάκης : Απάντηση στο Δήμαρχο

by e-Leros

Απάντηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Λέρος Νέα Αρχή κ. Δημήτριος Μουντάκης .

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας.
Διαβάζοντας το δελτίο τύπου που αναρτήθηκε από τον κ. Δημαρχο,πληροφορηθήκατε για ότι συνέβη εχθες κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Επειδή ήμουν παρών στην συνεδρίαση,έχω κάθε δικαίωμα να σχολιάσω τα γραφόμενα στο δελτίο τύπου του κ. Δημάρχου.

Κατηγορεί ο κ. Δήμαρχος για πολιτική ανηθικότητα τις παρατάξεις τις μείζονος και της ελάσσωνος αντιπολίτευσης οι οποίες του θυμίζω  έχουν  λογότυπο και δεν είναι ιδιοκτησίες ούτε του κ. Παυλη,ούτε του κ. Λουλουδιά.Ειναι ομάδες εκλεγμένων  και ειδικά για τη παράταξη Λέρος Νέα Αρχή στην οποία  είμαι μέλος η οποία  λειτουργεί με συλλογικοτητα και αλληλοσεβασμό και η γνώμη όλων μετράει το ίδιο.

Επανειλημμένα η κ. Πρόεδρος διέκοπτε τους ομιλητές όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προς υπενθύμιση  του υπόλοιπου του χρόνου ομιλίας και μάλιστα προσπαθώντας να γίνεται αυστηρή ως προς την τήρηση του χωρίς περιθώρια ενώ ήταν ελαστική στους χρόνους του κ. Δημάρχου και των μελών της συμπολιτευσης δηλώνοντας πως τηρει τον κανονισμό και πως εμποδίζεται στην άσκηση των καθηκόντων της.

Ευτυχως που η συνεδρίαση δεν ήταν μυστική.

Συνεχιζοντας  αναρωτιέμαι ποιο ήταν το ύφος των καρδιναλιων,και συγκεκριμενα σε ποιους  μορφασμούς γίνεται αναφορά όταν συζητήθηκε  για δεύτερη φορά το θέμα της χρηματοδότησης που αφορά τα 3.800.000€  για  την διαχείριση του νερού.Πισω από αυτό υπάρχει μια δανειακη σύμβαση και δεν συμφωνούμε,όπως επίσης πιστεύουμε ότι δεν είναι δώρο.Η προσωπική μου άποψη είναι πως προτεραιότητα είχε και έχει ο εκσυγχρονισμός του δικτύου γιατί ακόμα υπάρχουν σωλήνες αμίαντου  κοινώς καρκινογόνοι . Πιστεύω πως είναι σαν να θέλουμε να βάλουμε σε ένα σάπιο φιατακι μια μηχανή Φερράρι.

Πάμε τώρα στους χουλιγκανικους όρους.

Οι συμπεριφορές των Αντιδημάρχων μέσα και έξω από την αίθουσα ήταν κόσμιες; Ειδικά απ’εξω.

Οι αντεγκλισεις του κ. Δημάρχου και οι φραστικες επιθέσεις ήταν εκείνες που κράτησαν του ψηλό επίπεδο της συζήτησης απευθυνόμενος στον κ. Λουλούδια  πως θέλει αίμα και με τον τόνο της φωνής υψωμένο;

Στην κριση σας.

Περιμενε ο κ.  Δημαρχος να καθήσουμε και να ανεχτούμε αυτήν την συμπεριφορά,όταν με την διακοπή της συνεδρίασης και πριν την αποχώρηση όλων των μελών της αντιπολίτευσης  και των τριών παρατάξεων υπήρξε ένα χάος με την συμπολίτευση να μας συμπεριφέρεται με το πιο χυδαίο τρόπο και τώρα να μας κατηγορεί για χουλιγκανισμό ;

Καμμιά πρόθεση δεν έχουμε για αρνητική ψήφο, θέλουμε για οποιοδηποτε θέμα αιτιολογήσεις και όχι αερολογίες της τελευταίας στιγμής.
Αυτά είναι τακτικές του παρελθόντος.Θυμιζω ότι στην πρώτη θητεία του ο κ.  Δημαρχος κατάφερε με μεθοδεύσεις να παραιτηθεί η αντιπολίτευση και ως κυρίαρχος έκανε ότι ήθελε.Κατα την δεύτερη θητεία έχοντας και πάλι την πλειοψηφια και μια αντιπολίτευση χαμηλών τονων έκανε πάλι ότι ήθελε.

Τα πράγματα άλλαξαν και δεν είναι πια έτσι.

Ο νέος νόμος,αν και κουτσουρευτηκε πριν καν εφαρμοστεί περιορίζει την αλαζονεία,την αυθαιρεσία και την αυθαδεια του  Δημάρχου και των μελών της παράταξης του και δίνει στις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις την δυνατότητα ελεγχου της δημοτικής αρχής.Αν αυτό δεν  είναι δημοκρατία τότε να αφήσουμε τον κ. Δήμαρχο να έχει τον ρόλο δικτατορίσκου.

Αρκετα ως εδώ, σκύψτε στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών,οι κάδοι είναι κατεστραμμένοι και βρώμικοι, οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι και έχουν τα χάλια τους,οι κολώνες στην παραλία του Λακκιου έτοιμοι να πέσουν και ένα σωρό αλλα.

Ας γίνει κατανοητό, είστε δημοτική αρχή για έργα και όχι μόνο για πανηγυρια.

Τελειώνοντας εκτιμώ την συγνώμη του κου Δημαρχου  και των μελών της παράταξης του προς τους συμπολίτες μας αν και θα έπρεπε να ζητηθούν  περισσότερες.

Δ.Μουντακης
Δημοτικός Σύμβουλος
<<ΛΕΡΟΣ ΝΕΑ ΑΡΧΗ>>

..

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment