ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ : Απάτη με εικονικό προφίλ στο Instagram που διαφημίζει επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα

by e-Leros

Μια απίστευτη διαδικτυακή απάτη από άγνωστο επί του παρόντος άτομο που διαφημίζει επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα μέσω του instagram, αποστέλλει αδιακρίτως μηνύματα σε υποψήφια θύματα και επιδιώκει να προσελκύσει πελατεία κάνοντας χρήση φωτογραφιών γνωστού δημοσίου υπαλλήλου της Ρόδου απασχολεί από χθες την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Χθες συγκεκριμένα ανεγράφη το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ενώ αναμένεται να επιληφθεί άμεσα και ο αστυνομικός σύνδεσμος της υπηρεσίας με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο απατεώνας υπέκλεψε φωτογραφικό υλικό του δημόσιου υπαλλήλου και έκανε χρήση αυτού σε εικονικό προφίλ στο Instagram αποστέλλοντας εν συνεχεία μηνύματα σε υποψήφια θύματα, επιδιώκοντας να τους προσελκύσει σε ανύπαρκτες επενδύσεις υποδυόμενος το γνωστό πρόσωπο στο νησί της Ρόδου.

Σημειώνεται ότι ανάλογες απάτες έχουν αποκαλυφθεί στο παρελθόν στην χώρα με θύματα μεταξύ άλλων διάσημους και συγκεκριμένα τους κ.κ. Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο Πέτρο Κωστόπουλο αλλά και την ηθοποιό Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.
Και οι τρεις έπεσαν θύματα ανάλογης διαδικτυακής απάτης και δυσφήμισης του ονόματός τους και έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη, αλλά και στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην τελευταία υπόθεση συγκεκριμένη «επενδυτική» εταιρεία δε διστάζει σε διαφήμισή της στο διαδίκτυο να εμπλέκει και γνωστά ονόματα από τον καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και εφοπλιστικό χώρο, υποστηρίζοντας ότι τα πρόσωπα αυτά έγιναν πλούσια χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη πλατφόρμα συναλλαγών Bitcoin.

Οι συγκεκριμένοι απατεώνες χρησιμοποίησαν και το πρωινό «στην Φωλιά των Κούκου», του Κρατερού Κατσούλη και της Κατερίνας Καραβάτου, αναφέροντας πως στην εκπομπή εμφανίστηκε η εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου, η οποία τους εκμυστηρεύτηκε τον τρόπο πώς να γίνει κάποιος πλούσιος μέσα σε λίγες μέρες χάρη σε μια αυτοματοποιημένη πλατφόρμα συναλλαγών Bitcoin που χρησιμοποιεί και η ίδια.

Στην ίδια εκπομπή, σύμφωνα με την διαφήμιση της εταιρείας, υποτίθεται ότι είχε μιλήσει και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.
Φυσικά πρόκειται για μεγάλη απάτη, και το δημοσίευμα οδηγεί τους χρήστες σε μια διαδικασία που χάνουν τα λεφτά τους.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment