Άρθρο

Σκληρά αντίποινα Ρώσων στην Αλ Νούσρα και οι απίστευτες καταγγελίες…

Νέα πλήγματα εναντίον θέσεων τις ισλαμιστικής οργάνωσης μαχητών Αλ Νούσρα, προχώρησε το ρωσικό Ναυτικό, εξαπολύοντας πυραύλους Kalibr, τύπου κρουζ, από το υποβρύχιο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «Veliky Novgorod». Την ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι η εξαπόλυση πυραύλων έγινε εν καταδύσει.

Η επίθεση έγινε καθώς η οργάνωση αυτή φέρεται υπεύθυνη για επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ και των Ρώσων συμμάχων τους με σκοπό να σταματήσουν την προέλαση σε περιοχή πέραν του Ευφράτη, ανατολικότερα της πόλεως Ντέιρ Εζ Ζορ.

Επίσης, κατηγορείται από τους Ρώσους ότι προσπάθησε για λογαριασμό των Αμερικανών, να αποκόψει και να αιχμαλωτίσει 29 Ρώσους στρατονόμους, τους οποίους απεγκλώβισαν ρωσικές ειδικές δυνάμεις (Σπετσνάζ) με τη βοήθεια συριακών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων (Τίγρεις). Οι δυνάμεις των ΗΠΑ απορρίπτουν τις σοβαρές αυτές κατηγορίες.

Οι επιθέσεις από απόσταση 300 χιλιομέτρων κατέστρεψαν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, σημαντικά κέντρα διοίκησης, βάσεις εκπαίδευσης μαχητών, αποθηκευτικούς χώρους όπλων και πυρομαχικών, καθώς επίσης και θωρακισμένα οχήματα, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα, στην επαρχία Ιντλίμπ. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι η μετά από αναγνωριστικές πτήσεις επανδρωμένων και μη αεροπορικών μέσων, τεκμηριώθηκε αποτελεσματικότητα των πληγμάτων.

http://www.defence-point.gr