Άρθρο

Ποσό υγιές είναι ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ

Νέα έρευνα σχετικά με τον τρόπο που το κρασί μπορεί να μας επηρεάσει έχει δείξει ότι η κατανάλωση μέχρι και έξι αλκοολούχων ποτών την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο να πάθετε καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι ενώ η κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, ο κίνδυνος αυτός “εξαφανίζεται” μετά από 24 ώρες σε εκείνους που έχουν κατανάλωση μόνο ένα ή δύο ποτήρια κρασί. Μετά την πάροδο των 24 ωρών, η μέτρια πρόσληψη αλκοόλ μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος, τη σωστή  λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και μειώνει την πήξη. Επίσης το κρασί

Ωστόσο, η τακτική κατανάλωση μικρών ποσοτήτων αλκοόλ μακροπρόθεσμα φαίνεται να αυξάνει τόσο τα επίπεδα της χοληστερόλης HDL (χοληστερόλη λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας), τη λεγόμενη καλή χοληστερόλη, όσο και τη μείωση των θρόμβων του αίματος.

Εκτός από την πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, ερευνητές στην διαπίστωσαν ότι μια άλλη ένωση που βρίσκεται στα κόκκινα σταφύλια που ονομάζεται «piceatannol» έχει την ικανότητα να εμποδίζει τις διαδικασίες που προκαλούν την ανάπτυξη των λιποκυττάρων. Επιπλέον, μια μελέτη του 2014 του Πανεπιστημίου του Hohenheim στη Γερμανία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος μπορεί να το κάνουν ευκολότερο με το να πίνουν λευκό κρασί καθώς είναι ένας απο τους καλύτερους λιποδιαλύτες. Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι η «ρεσβερατρόλη» μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου, επειδή έχει τη δυνατότητα να σκοτώσει τα κατεστραμμένα κύτταρα που μπορούν να οδηγήσουν σε ορισμένους τύπους καρκίνου.

Τέλος, Οι επιστήμονες έχουν βρει ότι η ρεσβερατρόλη καταστέλλει μόρια που προκαλούν φλεγμονή και ενώσεις στο αίμα που παρεμποδίζουν την παραγωγή ινσουλίνης, βοηθώντας έτσι να ζούμε περισσότερο και πιο υγιεινά. Οι ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, διαπίστωσαν επίσης ότι η ρεσβερατρόλη μείωσε την ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2 και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Για πρισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε αυτό το άρθρο: 6 λόγοι για τους οποίους ένα ποτήρι κρασί την ημέρα κάνει καλό στην υγεία.

Στην συγκεκριμένη σελίδα μπορείτε επίσης να αγοράσετε online τα καλύτερα ελληνικά κρασιά.

Άρα, αν πίνετε αλκοόλ, να το κάνετε με μέτρο.

Lithos Digital