Άρθρο

Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα

  • Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα

Πρόσθετο υλικό

Σήμερα 8 Μαρτίου , παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στην γυναίκα , νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να πούμε δύο λόγια . 

Για αιώνες , το ''θύλη'' , έζησε στην σκιά του δυνατού ''άρρενα'' , αδυνατώντας να εκφραστεί δημόσια και να λάβει θέση , ούτε καν για ζητήματα που αφορούσαν αυτήν την ίδια , χωρίς όμως αυτό να σημαίνει  πως , αυτή η υπομονετική και σχεδόν αόρατη φιγούρα , δεν μπορούσε να δρομολογήσει καταστάσεις και να επηρεάσει τις σκέψεις του άνδρα της οικογένειας μέσα στο προσωπικό της βασίλειο , το σπίτι και την οικογένεια . 

Σιγά σιγά , βγαίνοντας από τα σπίτια και με την είσοδό τους στην παραγωγή , αρχικά μόνο σε βαριές και χειρονακτικές εργασίες , εξελίχθηκαν στις σύγχρονες φεμινίστριες , που καθόρισαν τον τρόπο που το ανδρικό κατεστημένο ήθελε να βλέπει τις γυναίκες . 

Σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο και δυναμικό στοιχείο στην παραγωγή , στην διοίκηση , στις επιστήμες , στις ένοπλες δυνάμεις , στην πολιτική , χωρίς να υποδαυλίζουν και τον παραδοσιακό τους ρόλο , αυτόν της νοικοκυράς , της συζύγου , της μητέρας . 

Δυστυχώς , ακόμα και στις μέρες μας , υφίστανται την κοινωνική ανισότητα , με χαμηλότερα μισθολόγια , με εξαιρέσεις στον εργασιακό τομέα , με ελάχιστη αναγνώριση του δικαιώματός τους στην μητρότητα , που όμως δεν πτοούν την αγωνιστικότητα , την ικανότητα και το πείσμα τους . 

Σε αυτήν ακριβώς την γυναίκα αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ένα έμπρακτο ευχαριστώ του καθένα από εμάς και της χώρας μας στην τεράστια  προσφορά της!

 

Γεώργιος Κων. Παλαπουγιούκ 

Πολιτευτής Δωδεκανήσου 

Ανεξάρτητων Ελλήνων 

Σύμβουλος ΥΠΕΘΑ