Άρθρο

Η γιορτή της Μητέρας

Γιορτή της μητέρας σήμερα και αξίζει τον κόπο να πούμε δύο λόγια για έναν εορτασμό τόσο ευαίσθητο και τόσο γλυκό όπως και η μητρότητα.

Μητέρα λοιπόν , από το αρχαιοελληνικό μήτηρ , δηλαδή γυναίκα που απέκτησε παιδί.

Μπορεί να ξέρουμε ότι καθιερώθηκε , σαν εορτασμός , από το αγγλικό και το αμερικάνικο κίνημα γυναικών , όμως οι ρίζες του υπάρχουν στην αρχαία Ελλάδα με την λατρεία της Ρέας σαν ΄΄Μητέρας των Θεών΄΄ και μετέπειτα στην ορθόδοξη εκκλησία , όπου συνδέεται με την ημέρα της Υπαπαντής , όταν η Παναγία σαράντα μέρες μετά την γέννησή Του , φέρνει τον Ιησού στον Ναό για ευλογία. 

Η μέρα αυτή λοιπόν , εξυμνεί την ατέρμονη αγάπη και την άνευ όρων προσφορά της μητρότητας που ξεκινάει ήδη από την εννεάμηνη κύηση , όπου όλα ξαφνικά γίνονται πολύ μικρά και ασήμαντα και το πρώτο μέλημα είναι εκείνος ο μικρός θυσαυρός που κρύβεται στο σώμα της. 

Αξίζει λοιπόν να την θυμόμαστε , να της εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και που και που να λέμε ευχαριστώ σε όλα αυτά που προσφέρει ακόμα και χωρίς να της ζητηθούν!

Χρόνια πολλά λοιπόν τόσο στην αγαπημένη μου μητέρα όσο και σε όλες τις μητέρες αλλά και σε αυτές που είναι σε γλυκιά αναμονή!

 

Γεώργιος Κων. Παλαπουγιούκ 

Σύμβουλος ΥΠΕΘΑ 

Πολιτευτής Δωδεκανήσου 

Ανεξάρτητοι Έλληνες - Πάνος Καμμένος