Άρθρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ επιστολή διαμαρτυρίας για μη προσέγγιση του πλοίου

  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ επιστολή διαμαρτυρίας για μη προσέγγιση του πλοίου

Κύριε  Υπουργέ και κύριε Υφυπουργέ, δυστυχώς για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πόσο βαρύ τίμημα πληρώνουν οι κάτοικοι των Λειψών λόγω του συγκοινωνιακού τους αποκλεισμού. Σε διάστημα 4 εβδομάδων, από τις 4 προγραμματισμένες  προσεγγίσεις  του πλοίου Blue Star Delos στο δρομολόγιο Ρόδος –Πειραιάς, πραγματοποιήθηκε μόνο η μία «λόγω καιρού». 

Είναι εντελώς άδικο και άνισο να ταλαιπωρούνται 800 άνθρωποι απ την απόφαση ενός,  και να υπομένουν στωικά τις γνωστές συνέπειες στην κοινωνική και οικονομική ζωή τους εξαιτίας της  «ασυνέπειας» του πλοίου. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί. Δεν πάει άλλο . Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να συνεχιστεί αυτή η απαξίωση χωρίς καμία πρόβλεψη για ανατροπή αυτής της εικόνας εγκατάλειψης  την οποία βιώνουν οι κάτοικοι.

 Οι  δημοτική αρχή σας έχει επανειλημμένα θέσει το πρόβλημα για το οποίο από κοινού και με τη στήριξή σας  προωθούμε τη λύση του νέου προβλήτα .Ξέρουμε όμως όλοι ότι ένα λιμενικό έργο χρειάζεται τουλάχιστον πέντε χρόνια για τη μελέτη ,αδειοδότηση και την κατασκευή του.  Χωρίς πολλά λόγια η λύση μέχρι τότε είναι μία και τη γνωρίζουμε όλοι: έγκριση δεύτερου δρομολογίου από Πειραιά το οποίο δεν είναι ανάγκη να μας συνδέει με Ρόδο και όταν δεν πραγματοποιείται η τακτική προσέγγιση του πλοίου στους Λειψούς τότε να γίνεται κάποια έκτακτη το συντομότερο δυνατό.

Σας έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα ότι ακόμη και την αγανάκτηση μας για τις όποιες στρεβλώσεις αντιμετωπίζουμε  σας την εκφράζουμε με αξιοπρέπεια και ορθολογισμό και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε και στο μέλλον. Δείξτε μας τον ανάλογο σεβασμό στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, σεβασμό  τον οποίο θεωρούμε ότι  αξίζουν αυτοί οι 800 υπερήφανοι ακρίτες και προωθήστε άμεσα τη λύση του.

 

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λειψών  

Φώτης Μάγγος