Άρθρο

Απάντηση σχετικά με τη λειτουργία του Κινηματοθεάτρου

  • Απάντηση σχετικά με τη λειτουργία του Κινηματοθεάτρου

Σε μια δύσκολη χρονική περίοδο όπου ο Δήμαρχος Λέρου ταξιδεύει πολύ συχνά στην Αθήνα για την επίλυση προβλημάτων και την διεκδίκηση των αυτονόητων, (συντελεστές ΦΠΑ, πρόσληψη ιατρών, αξονικός τομογράφος, Αγκυροβόλιο Αλίντων, διαδημοτικές συνεργασίες, Τουρισμός, κ.α.), στη Λέρο συμβαίνει το εξής παράδοξο:

Υπάρχουν αντιπολιτευόμενοι συμπολίτες μας, οι οποίοι στην απέλπιδα προσπάθειά τους να ασκήσουν αντιπολίτευση, κάθονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο «διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλον», ενώ παράλληλα εκτοξεύουν λάσπη στην Δημοτική Αρχή.

Ένας απ’ αυτούς είναι και ο ευρύτερα γνωστός στην Λεριακή κοινωνία ως αόρατος «σύμβουλος Υπουργού», μετακλητός υπάλληλος, ο οποίος όπως όλα δείχνουν αμείβεται από το κράτος (και κατ’ επέκταση από όλους εμάς) για να κάθεται στον υπολογιστή του και να εξυβρίζει με πρωτοφανές μένος την Δημοτική Αρχή εις βάρος των ανέργων συμπολιτών μας.

Μάλιστα ο αόρατος «σύμβουλος» προχώρησε σε μια «συνταρακτική αποκάλυψη», συνεπικουρούμενος από τη δημοτική σύμβουλο κα Κ. Εμμανουήλ, της οποίας το μένος κατά του Δημάρχου είναι γνωστό, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το δημοτικό κινηματοθέατρο έχει... καθυστερήσει τη λειτουργία του! Θαρρεί κανείς που δεν τους ξέρει, ότι οι δυο αυτοί θέλουν να επαναλειτουργήσει το σινεμά, ενώ η Δημοτική Αρχή κάνει τα αδύνατα - δυνατά για να το κλείσει!

Δηλαδή τη χρονική περίοδο που ο Δήμαρχος Λέρου τρέχει κυριολεκτικά σε έναν άνισο αγώνα δρόμου απαιτώντας να παραμείνουν ως έχουν οι συντελεστές ΦΠΑ, να γίνουν προσλήψεις ιατρών στο Νοσοκομείο, να ιδρυθεί το Λιμενικό Ταμείο Λέρου, να αποπερατωθούν οι μελέτες για το Αγκυροβόλιο Αλίντων και του πρότυπου Νηπιαγωγείου Λακκιού, να μειωθούν τα τέλη Ύδρευσης-Αποχέτευσης, να παραγραφούν οι βεβαιωμένες οφειλές του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης, οι δύο προαναφερθέντες ασχολούνται με την ολιγοήμερη καθυστέρηση λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου…

Όσον αφορά στο τελευταίο, πράγματι, οι προβλεπόμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την προμήθεια νέων ψηφιακών μηχανημάτων καθυστέρησαν: από την 15η Μαΐου 2017 που συντάχθηκε η σχετική μελέτη, φτάσαμε στην 29η Σεπτεμβρίου 2017, ημερομηνία κατά την οποία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου τελικά ενέκρινε τα σχετικά έγγραφα και πλέον αναμένουμε την προμήθεια των μηχανημάτων.

Όμως το ζητούμενο κατά την άσκηση δημόσιας κριτικής είναι αν αυτή είναι καλοπροαίρετη και η απάντηση αναφορικά με τους δύο προαναφερθέντες είναι, ΣΑΦΩΣ και ΟΧΙ, διότι ο υστερόβουλος αόρατος «σύμβουλος» και η γνωστή και μη εξαιρετέα δημοτική σύμβουλος, παραλείπουν να αναφέρουν ότι για τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή, ενώ παράλληλα «ξεχνούν» να αναφέρουν ότι με την απόκτηση νέων μηχανημάτων ο Δήμος μας θα εξοικονομήσει ιδιαίτερα σημαντικά χρηματικά ποσά σε ετήσια βάση, όπως προκλητικά δεν αναφέρουν ότι ο κινηματογράφος λειτούργησε μετά από πολλά χρόνια κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.

Διαμηνύουμε στους δύο ιππεύσαντες την κάλαμο ότι η Λεριακή κοινωνία έχει μάθει να απομονώνει και να κλείνει τα αφτιά της σε όσους δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Ειδικότερα συμβουλεύουμε τον αόρατο «σύμβουλο» ότι η κυβίστηση (κοινώς αποκαλούμενη κωλοτούμπα) είναι άσκηση γυμναστικής και όχι στάση ζωής. Καλά θα κάνει λοιπόν να ξεκαβαλικέψει της καλάμου και να αφήσει κατά μέρος τις κωλοτούμπες και την άστοχη κριτική εναντίον της Δημοτικής Αρχής, διότι γίνεται περίγελος.

Τέλος, από τούδε και στο εξής και κάθε φορά που η Δημοτική Αρχή Λέρου θα προκαλείται είτε με ανυπόστατα ψεύδη, είτε με λαϊκίστικες μεθόδους παραποίησης της πραγματικότητας, θα υπάρχουν σκληρές απαντήσεις.