Άρθρο

Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Λέρου

Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών της Λέρου, δωρεάς οργάνων σώματος και αιμοποιητικών κυττάρων ''Η ΖΩΗ'' ανακοινώνει στα μέλη του και γενικότερα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες και υποψήφιους δότες μυελού των οστών που κατοικούν στο νησί της Λέρου ότι:

α) Το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί, η μία και μοναδική για την καλοκαιρινή περίοδο, εθελοντική αιμοδοσία  στο κτήριο του Δ.Ο.Παι.Σ.Α.Π. στο Λακκί η οποία μετά από σχετική πρόταση που κατατέθηκε από το προεδρείο του συλλόγου και υπερψηφίστηκε από τα μέλη του Δ/Σ θα είναι αφιερωμένη στην μνήμη των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα που θρηνεί το νησί μας διαχρονικά.                                                                                               

Η διαδικασία της αιμοδοσίας, θα ξεκινήσει στις 08:00 πμ και θα τελειώσει στις 14:00 μμ και τις δύο ημέρες και η δυναμική παρουσία όλων κρίνεται άκρως αναγκαία και απαραίτητη μιας και οι ανάγκες σε αίμα, πρωτίστως στο νησί μας αλλά και γενικότερα στην πατρίδα μας συνεχώς αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.                                                                                                                                                     

Επίσης υπενθυμίζουμε σε όλους ότι κατά την προσέλευση τους για να αιμοδοτήσουν απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν μαζί τους κάποιο επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί την ταυτότητα τους όπως, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, άδεια οδήγησης κτλ. καθώς και τον αριθμό  μητρώου κοινωνικής  ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Χωρίς αυτά τα στοιχεία δεν θα είναι δυνατόν να προχωρήσουν στην διαδικασία για να αιμοδοτήσουν.

β) Στην είσοδο του κτηρίου θα πραγματοποιούνται όπως και κάθε φορά δειγματοληψίες στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) για όσους επιθυμούν να γίνουν δωρητές μυελού των οστών από μέλη του συλλόγου μας και πιο συγκεκριμένα του τομέα ενημέρωσης και συλλογής δειγμάτων για την δωρεά μυελού των οστών,

Για οποιανδήποτε πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6942 072 875 και στο E-mail: sea.leros@gmail.com                                                                                        

Εκ του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ