Άρθρο

Αγριεύει επικίνδυνα… έτοιμοι για εισβολή στη Συρία οι Τούρκοι

  • Αγριεύει επικίνδυνα… έτοιμοι για εισβολή στη Συρία οι Τούρκοι

Τουρκικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στα σύνορα με την Συρία, όπως μεταδίδει η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ. Μεταξύ άλλων οι Τούρκοι συγκεντρώνουν στο Χατάι και άρματα μάχης. Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι Τούρκοι βομβάρδισαν τους Κούρδους του YPG/PYD στο Αφρίν για να αποτρέψουν «τη δημιουργία ενός τρομοκρατικού διαδρόμου παράλληλα με τα σύνορα».

Η τουρκική επίθεση στο Αφρίν αναμένεται να ξεκινήσει εντός των ημερών. Για την Άγκυρα η εν λόγω επιχείρηση αποτελεί συνέχεις της «Ασπίδας του Ευφράτη». Λίγες ημέρες πριν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως συγκροτούν στρατιωτική δύναμη βασιζόμενη στις δυνάμεις των Κούρδων του YPG που μέχρι τώρα πολεμούσαν στις τάξεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Οι Αμερικανοί θα εκπαιδεύσουν και πιθανότατα θα εξοπλίσουν τους Κούρδους τους οποίους η Ουάσιγκτον χαρακτηρίζει ως τους πλέον αξιόπιστους συμμάχους της στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών. Ενδεχομένως οι Τούρκοι να επιχειρήσουν, παίζοντάς τα όλα για όλα, να προλάβουν τις εξελίξεις. Μπορούν να αποτρέψουν την εξέλιξη οι Αμερικανοί;

http://www.defence-point.gr