Άρθρο

7° Φεστιβάλ “Ένας μήνας με το Ιταλικό κινηματογράφο” με Pupi Avati

Για το τρίτο συνεχόμενο χρόνο, το φεστιβάλ ιταλικού σινεμά διοργανωμένο από τον ΑΙΑΛ εμπίπτει στις δραστηριότητες του Διχτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας το οποίο, με την βασική συνεισφορά του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, φέρνει στην Ελλάδα τέσσερεις ακυκλοφόρητες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε έναν από τους πιο γνωστούς σύγχρονους ιταλούς σκηνοθέτες, τον Πούπι Αβάτι.

Δημιουργικότατη προσωπικότητα της ιταλικής κινηματογραφικής παραγωγής, προσεγγίζει την τρίτη ηλικία κατακτώντας μια καλλιτεχνική ωριμότητα αποδεδειγμένη από αυτή την συλλογή των τελευταίων ταινιών, δραματικού ύφους εκφρασμένες όμως με ανάλαφρο άγγιγμα και μεγάλη ευαισθησία όσο αφορά το πραγματευόμενο θέμα, οι « ανθρώπινες αδυναμίες » που ενώνουν κάτω από διαφορετικές μορφές όλους τους πρωταγωνιστές των αφηγημένων ιστοριών.

Και ως απόηχος, η νύξη αυτοβιογραφικού στυλ, είτε προσαρμόζοντας τις ταινίες στα χρόνια της νεότητας του, είτε εντάσσοντας flashback που απεικονίζουν την παιδική ηλικία των πρωταγωνιστών, με συνεχόμενες χρονικές αναφορές στην αγαπημένη του Μπολόνια.

Το φεστιβάλ, ευγενικά φιλοξενούμενο φέτος από το Συνεδριακό Κέντρο του Crithoni’s Paradise, αρχίζει τις προβολές το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 9 μμ, συνεχίζοντας κάθε εβδομάδα στην ίδια ώρα έως Σάββατο 1η Απριλίου, με είσοδος ελεύθερη.

Στην σχετική ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε τα trailer και τις φωτογραφίες των ταινιών >>

http://aial.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=497:7d-rassegna-cinematografica&catid=108:NEWS&Itemid=413&lang=el

 

enzob.