Οικονομία

Χρηματιστήριο: Eurogroup και αξιολόγηση θα κρίνουν την αγορά

Με άνοδο 2,51% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά σπάζοντας το πτωτικό σερί πέντε συνεχόμενων εβδομάδων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικές απώλειες 5,53%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται αποκλειστικά στις εξελίξεις που αφορούν την αξιολόγηση και η αγορά στρέφει το ενδιαφέρον της στο Eurogroup της Δευτέρας 20ης Φεβρουαρίου.

Τεχνικά, επόμενη αντίσταση στην ανοδική κίνηση της αγοράς είναι οι 650 - 660 μονάδες, ενώ στήριξη παρέχουν οι 610 και χαμηλότερα οι 595 μονάδες.

Έκλεισε το ντιλ: Το «Taxibeat» και επίσημα στην Daimler

Oι πληροφορίες επιμένουν ότι το ντιλ φθάνει τα 40 εκατ. ευρώ.

Με μία μικρή ανακοίνωση πρώτα προς τους χρήστες της εφαρμογής και έπειτα προς τον Τύπο η εταιρεία διαχείρισης του «Taxibeat» γνωστοποίησε σήμερα ότι έκλεισε το μεγάλο ντιλ και πλέον εισέρχεται στην οικογένεια του «mytaxi», θυγατρικής της Daimler, που αποτελεί σήμερα την κορυφαία εφαρμογή κλήσης ταξί στην Ευρώπη. Μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει πρώτο τον περασμένο μήνα το newmoney.gr 

Στο σφυρί ελληνικές βιομηχανίες-σύμβολα

Σβήνουν ιστορικές βιομηχανίες της Ελλάδας και περνούν στη λήθη, καθώς η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει πλειστηριασμούς για την εκποίηση των μονάδων που έχουν καταντήσει κουφάρια λόγω μη συντήρησης. Η πολυετής κρίση, σε συνδυασμό με τον υπέρογκο δανεισμό, προκάλεσε τις χρεοκοπίες αυτών των βιομηχανιών που είχαν κυριαρχήσει στον επιχειρηματικό χάρτη τη χώρας τουλάχιστον τις τελευταίες πέντε δεκαετίες. Σε διαδικασία πλειστηριασμών βρίσκονται το 2017 τα εργοστάσια των εταιρειών Hellenic Steel, Shelman, «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία», «Πετζετάκις», ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις.

Διείσδυση σε όλη την χώρα ετοιμάζει η Παγκρήτια

Oμοφώνα αποφασίστηκε η συμμετοχή του Μ.Σάλλα στο κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας ως Στρατηγικός Επενδυτής η οποία ετοιμάζεται να διεισδύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα ως η τράπεζα της νέας εποχής.

Με επιτυχία και εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος ολοκληρώθηκε ο απαιτούμενος έλεγχος στοιχείων της Παγκρήτιας Τράπεζας (due diligence - AQR) βάσει του Συμφώνου Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU) που είχε υπογραφεί στις 29/11/2016 με τον κ. Μιχάλη Σάλλα, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του να συμμετάσχει στο κεφάλαιο της Τράπεζας ως Στρατηγικός Επενδυτής.

Επιχειρηματική αισιοδοξία παγκοσμίως, πλην Ελλάδας

Ενώ το αισιόδοξο κλίμα για το 2017  φαίνεται να επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο παγκοσμίως, στην Ελλάδα το μέλλον των επιχειρήσεων διαγράφεται ζοφερό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της πιο πρόσφατης τριμηνιαίας έρευνας της Grant Thornton που διεξάγεται με τη συμμετοχή 2.600 επιχειρηματιών σε 37 χώρες,  ότι οι επιχειρηματίες, πλην Ελλάδας, αρχίζουν να ξεπερνούν σταδιακά την περίοδο αβεβαιότητας. Και ενώ μερικές δυσχέρειες παραμένουν αμετάβλητες, ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι οι επιχειρήσεις υποδέχονται με θετική διάθεση την νέα χρονιά.

Η αμερικανική αντεπίθεση

Τα σχέδια της νέας κυβέρνησης έχουν τρομοκρατήσει τόσο την Κίνα, όσο και τη Γερμανία – ειδικά την πρωσική ηγεσία της χώρας, η οποία προβλέπει πως μετά από τόσες επιτυχημένες μάχες, θα χάσει τον πόλεμο, όπως συνήθως συμβαίνει.

.Άρθρο

Δόσεις χωρίς πιστωτική κάρτα – Αγορά laptop και συσκευών

Μια από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις αυτή την στιγμή στο Tsouk είναι η αγορά laptop και συσκευών με δόσεις χωρίς πιστωτική κάρτα, οπότε αποφασίσαμε να καλύψουμε στο σημερινό άρθρο την ερώτηση που τόσοι πολλοί κάνετε.

Η αγορά με δόσεις χωρίς πιστωτική κάρτα είναι ουσιαστική η λήψη καταναλωτικού δανείου από τον πελάτη με διαμεσολαβητή το κατάστημα. Καταναλωτικά δάνεια δεν παρέχουν όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα αλλά μερικά μόνο και με κάποιες βασικές προϋποθέσεις.

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες οι συντάξεις Ιανουαρίου 2017

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου 2017, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2017 θα καταβληθούν, ως εξής:

«Σχίσμα» στην Τράπεζα Πειραιώς: Ο Μ.Σάλλας πήρε την Παγκρήτιο Τράπεζα

Με ποσοστό 15% επί του συνόλου των Συνεταιριστικών μερίδων θα συμμετέχει πλέον ο Μιχάλης Σάλλας στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας ως Στρατηγικός Επενδυτής αναλαμβάνοντας το management, αφού καθώς φαίνεται δεν «χώραγε» πλέον στην ίδια τράπεζα με τον Τ.Πόλσον, τον βασικό διαχειριστή σειράς ξένων funds που μετά την δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση ανέλαβαν τον έλεγχο της τράπεζας Πειραιώς, εκδιώκοντας τον Μ.Σάλλα από την διοίκησή της τον περασμένο Ιούλιο.

Πώς δημιουργήθηκε το χρέος της Ελλάδας...

Η «Χούντα» το 74 παραδίδει στον «Εθνάρχη» υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης, το χρέος αυτό εξοφλείτο)...
-Ο «Εθνάρχης» μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).

Σελίδες

Εγγραφή στο Οικονομία