Οικονομία

Η αμερικανική αντεπίθεση

Τα σχέδια της νέας κυβέρνησης έχουν τρομοκρατήσει τόσο την Κίνα, όσο και τη Γερμανία – ειδικά την πρωσική ηγεσία της χώρας, η οποία προβλέπει πως μετά από τόσες επιτυχημένες μάχες, θα χάσει τον πόλεμο, όπως συνήθως συμβαίνει.

.Άρθρο

Δόσεις χωρίς πιστωτική κάρτα – Αγορά laptop και συσκευών

Μια από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις αυτή την στιγμή στο Tsouk είναι η αγορά laptop και συσκευών με δόσεις χωρίς πιστωτική κάρτα, οπότε αποφασίσαμε να καλύψουμε στο σημερινό άρθρο την ερώτηση που τόσοι πολλοί κάνετε.

Η αγορά με δόσεις χωρίς πιστωτική κάρτα είναι ουσιαστική η λήψη καταναλωτικού δανείου από τον πελάτη με διαμεσολαβητή το κατάστημα. Καταναλωτικά δάνεια δεν παρέχουν όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα αλλά μερικά μόνο και με κάποιες βασικές προϋποθέσεις.

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες οι συντάξεις Ιανουαρίου 2017

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου 2017, για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2017 θα καταβληθούν, ως εξής:

«Σχίσμα» στην Τράπεζα Πειραιώς: Ο Μ.Σάλλας πήρε την Παγκρήτιο Τράπεζα

Με ποσοστό 15% επί του συνόλου των Συνεταιριστικών μερίδων θα συμμετέχει πλέον ο Μιχάλης Σάλλας στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας ως Στρατηγικός Επενδυτής αναλαμβάνοντας το management, αφού καθώς φαίνεται δεν «χώραγε» πλέον στην ίδια τράπεζα με τον Τ.Πόλσον, τον βασικό διαχειριστή σειράς ξένων funds που μετά την δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση ανέλαβαν τον έλεγχο της τράπεζας Πειραιώς, εκδιώκοντας τον Μ.Σάλλα από την διοίκησή της τον περασμένο Ιούλιο.

Πώς δημιουργήθηκε το χρέος της Ελλάδας...

Η «Χούντα» το 74 παραδίδει στον «Εθνάρχη» υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης, το χρέος αυτό εξοφλείτο)...
-Ο «Εθνάρχης» μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).

Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες η Moody's

Σε «σταθερές» από «αρνητικές» αναβάθμισε τις προοπτικές (outlook) για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ο οίκος αξιολόγησης Μoody's, επικαλούμενος βελτίωση στη χρηματοδότηση και στην κερδοφορία των τραπεζικών ομίλων. Δεν αναμένει νέα κρατική στήριξη προς τις τράπεζες στο μέλλον.

Οι σταθερές προοπτικές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου, αντανακλούν την προσδοκία του για βελτίωση της χρηματοδότησης και κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών, εξισορροπώντας το μεγάλο μέγεθος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τις περιορισμένες ευκαιρίες χορηγήσεων δανείων. 

Επένδυση «μαμούθ» Ιβάν Σαββίδη στον Βόλο

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καρεκλίδης

Ο Αχιλλέας Μπέος συζητά να δοθεί η έκταση του Πεδίον Άρεως για θεματικό πάρκο και «Μουσείο της Αργούς», ξενοδοχείο και ...συνεδριακό κέντρο. Στις 10 Δεκεμβρίου το καθοριστικό ραντεβού στην Θεσσαλονίκη

Σουρωτή: Στον Σαββίδη το 35%

Ξεπέρασε -οριακά- το 35% το ποσοστό που έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής στη Σουρωτή ο όμιλος επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη και μάλιστα σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε εργάσιμων ημερών. Αύριο, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία για την αγορά των επιπλέον μετοχών. 

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως όσους έδειξαν εμπιστοσύνη στον όμιλο επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη έως αυτή τη στιγμή, μέσω της μεταβίβασης των μετοχών τους, για να οδηγήσει την εταιρία “έμβλημα” για τη Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα στη νέα της εποχή» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο όμιλος.

Εγκαταλείπει κάθε ρύθμιση η πλειοψηφία των οφειλετών στα ασφαλιστικά..

Σε ένα πρωτοφανές κύμα απώλειας των ρυθμίσεων εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και της βαριάς φορολογίας εξελίσσονται οι διακανονισμοί με τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) του μηνός Σεπτεμβρίου.

Τα χρέη 303.821 οφειλετών που είχαν μεταφερθεί για αναγκαστική είσπραξη στο ΚΕΑΟ έως τις 30 Σεπτεμβρίου ήταν 16,923 δισ. ευρώ (έναντι 16,613 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου), αλλά, σε «ενεργή» ρύθμιση παρέμεναν μόνο 48.595 οφειλέτες για 1,816 δισ. ευρώ:

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου για κάθε ταμείο

Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι πληρωμές των συντάξεων Νοεμβρίου για όλα τα Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο και ΕΤΕΑ).

Το Δημόσιο και το ΙΚΑ θα καταβάλουν νωρίτερα τις συντάξεις, λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.
Αναλυτικά:

Το Δημόσιο και το ΙΚΑ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θΑ καταβάλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016.

Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016.

Το ΕΤΕΑ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016.

topontiki.gr

Σελίδες

Εγγραφή στο Οικονομία