Λέρος

Ανακοίνωση για το κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας στην Λέρο
Ανακοίνωση για το κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας στην Λέρο

Στο πλαίσιο της πληροφόρησης και διασύνδεσης των πολιτών με προγράμματα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε περιφερειακό επίπεδο, θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας αναφορικά με την υπ΄αριθμόν 50/2017 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, με την οποία ιδρύεται παράρτημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου και στην Περιφερειακή μας Ενότητα. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών μας, σε συνάρτηση με την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση. Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

«Εκτέλεση βολών»

1. Σας γνωρίζουμε ότι θα εκτελεστούν πυρά όπλων ευθυτενούς τροχιάς στην Ν. Φαρμακονήσι την Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017.       

2. Χαρακτηριζόμενη ως επικίνδυνη περιοχή η περικλειόμενη μεταξύ των ορίων:

Α) ΔΥΤΙΚΟ: Η περιοχή Αγίου Ιωάννη Παρθενίου (Εγκαταστάσεις Ναυτικού).

Β) ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ: Οι νήσοι Στρογγυλής και Τρυπητής και αναλυτικότερα σε βάθος έξι (06) χλμ εντός της θάλασσας.

Γ) ΝΟΤΙΟ:  Ύψωμα Βαγίας.

Δ) ΒΟΡΕΙΟ: Η νοητή γραμμή από Ν. Αρχάγγελο μέχρι  Ν. Καλαπόδι.

Ανακοίνωση οριστικών αποτελεσμάτων προκήρυξης PHILOS
Ανακοίνωση οριστικών αποτελεσμάτων προκήρυξης PHILOS

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) οι οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων για την τοποθέτηση 122 επιτυχόντων της υπ.αριθμ. 2432_10/7/2017 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας που υλοποιείται από τον Οργανισμό, με τίτλο: «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση - PHILOS».

Δημιουργία Μητρώου Ανέργων
Δημιουργία Μητρώου Ανέργων

Αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα ανεργίας που μαστίζει τους κατοίκους του νησιού μας, στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου μας, έχει δημιουργηθεί ειδικό τμήμα με σκοπό την παροχή βοήθειας σε όσους δυσκολεύονται στην εξεύρεση εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, στόχος μας είναι η δημιουργία ενός Μητρώου Ανέργων, όπου ανάλογα με τις ανάγκες, τα προσόντα και τις προτιμήσεις του ο ωφελούμενος θα ενημερώνεται άμεσα για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν όχι μόνο στο νησί μας, αλλά και εκτός Λέρου, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Δελτίο Τύπου ενημερωτικό ψυχολόγου
Δελτίο Τύπου ενημερωτικό ψυχολόγου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας, παρέχονται υπηρεσίες (ατομικής και οικογενειακής) συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.  Οι συναντήσεις γίνονται κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου στη ψυχολόγο του Κέντρου κυρία Πανουτσοπούλου Μαρία, το οποίο υποβάλλεται είτε τηλεφωνικά καλώντας στο 2247023130 είτε αυτοπροσώπως καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9.00-15.00.

Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε κάθε δημότη/κάτοικο ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας ή κοινωνικής ομάδας που αντιμετωπίζει:

Δελτίο Τύπου για την Απώλεια του Φώτη Δημητρούλα

Συντετριμμένη η κοινωνία της Λέρου αλλά και η τοπική συντονιστική των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχαιρετούν τον ανιδιοτελή συναγωνιστή και συμπατριώτη μας Φώτη Δημήτρουλα.

Ο Φώτης αγωνίστηκε για την τοπική κοινωνία δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του για το κοινό καλό .

Δίπλα μας σε κάθε αγώνα και σε κάθε προσπάθεια προώθησης προβλημάτων τόσο της κοινωνίας μας  όσο και των  συμπατριωτών μας .

Εκ μέρους των μελών της οικογένειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Λέρου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του .

Φώτη θα είσαι πάντα στις καρδιές μας , καλό παράδεισο.

Τακτική συνεδρίαση Δ.Σ 14-10-2017 (video)

Στις 14 τρέχοντος μηνος συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Λέρου όπου και συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα:

 

Συνεδρίαση Δ.Σ 14-10-2017 Απολογισμός - Ισολογισμός (Video)
Συνεδρίαση Δ.Σ 14-10-2017 Απολογισμός - Ισολογισμός

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον Απολογισμό - Ισολογισμό έτους 2016 ο οποίος ψηφίστηκε ομόφωνα.

Εμείς κρατάμε επιφυλάξεις σχετικά με τις δαπάνες της μηχανογράφησης, γιατί τις βρίσκουμε αρκετά διογκωμένες, όμως θα δούμε και αναλόγως θα σας ενημερώσουμε.

 

Κάμερα: Στέλιος Σούλος

Δελτίο Τύπου από το Γραφείο Δημάρχου
Δελτίο Τύπου από το Γραφείο Δημάρχου

Αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς την  Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών σχετικά με το καθεστώς του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) που εφαρμόζεται στα νησιά του Αιγαίου κατέθεσαν οι 5 Δήμαρχοι του Βόρειου και Νοτίου Αιγαίου (Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Δήμαρχος Χίου Εμμανουήλ Βουρνούς, Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας), ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου (Σπύρος Γαληνός) και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου (Φώτης Χατζηδιάκος)  εκ μέρους των 34 νησιωτικών Δήμων  του Νοτίου Αιγαίου.

Απάντηση Δημάρχου σε Παλαπουγιούκ και Εμμανουήλ
Απάντηση Δημάρχου σε Παλαπουγιούκ και Εμμανουήλ

Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει στους συμπατριώτες μας η κατάπτυστη τραγικότητα της «ανίερης συμμαχίας» και των πρόσφατων «λιβελογραφημάτων» που εξέδωσαν εν είδει δελτίων Τύπου οι δύο γνωστοί στην κοινωνία της Λέρου ορκισμένοι εχθροί του Δημάρχου.

Δυστυχώς για τον τόπο, η προκλητική και άνευ ουσίας και λόγου συμπεριφορά των δύο αυτών, δεν μας αφήνει περιθώριο να μην απαντήσουμε, σκληρά μεν, αληθώς δε.

Σελίδες

Εγγραφή στο Λέρος