Λέρος

Προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία και δειγματοληψία για δωρεά...

α) Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί, η πρώτη για την φετινή χρονιά, εθελοντική αιμοδοσία  στο κτήριο του Δ.Ο.Παι.Σ.Α.Π. στο Λακκί. Η διαδικασία της αιμοδοσίας, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. και θα τελειώσει στις 15:00 μ.μ. διότι η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών, υποχρεούται να επισκεφτεί την στρατιωτική μονάδα του νησιού μας για την πραγματοποίηση αιμοδοσίας των οπλιτών και των αξιωματικών που επιθυμούν να δώσουν αίμα. Την Κυριακή η αιμοδοσία θα ξεκινήσει στις 8:30 πμ και θα λήξει στις 14:00 μμ.

7° Φεστιβάλ “Ένας μήνας με το Ιταλικό κινηματογράφο” με Pupi Avati

Για το τρίτο συνεχόμενο χρόνο, το φεστιβάλ ιταλικού σινεμά διοργανωμένο από τον ΑΙΑΛ εμπίπτει στις δραστηριότητες του Διχτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας το οποίο, με την βασική συνεισφορά του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, φέρνει στην Ελλάδα τέσσερεις ακυκλοφόρητες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε έναν από τους πιο γνωστούς σύγχρονους ιταλούς σκηνοθέτες, τον Πούπι Αβάτι.

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λέρου

Σας καλούμε στις 1 Μαρτίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου στον Πλάτανο, με θέματα στην ημερήσια διάταξη τα παρακάτω:

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετίδης στην Λέρο

Ο Δήμαρχος Λέρου, κος Κόλιας Μιχαήλ δέχθηκε χθες, την 23.02.17, στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Ζαννετίδη Φιλήμονα, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στον Πρωτογενή Τομέα. Ο Αντιπεριφερειάρχης συνοδεύονταν από τον Έπαρχο Καλύμνου κο Θεμέλαρο Ιωάννη και τον Διευθυντή Πρωτογενούς Τομέα κο Πουλή Ιωάννη. Παρόντες στη συζήτηση ήταν οι δύο Αντιδήμαρχοι Λέρου κος Κωνσταντινίδης Ιωάννης και κος Σοροκάκης Ιωάννης, καθώς και οι Διευθυντές του Δήμου, κος Αγγελίδης Άγγελος και κος Έλληνας Χριστόδουλος.

Κάλεσμα από Δ.Σ Πανιωνίου Λέρου

Η κρίσιμη ώρα έφτασε και σας θέλουμε κοντά μας. Η ώρα που οι κόποι μιας χρονιάς δοκιμάζονται. Όποιο κι αν θα είναι το αποτέλεσμα εμείς είμαστε παραπάνω από υπερήφανοι με τα παιδιά μας και τη δουλειά που έχουμε κάνει μαζί. Περιμένουμε από εσάς να χειροκροτήσετε αυτή την προσπάθεια και να είστε εκεί στους δύο κρίσιμους αγώνες που θα δώσουν τα δύο αγωνιστικά τμήματα του Πανιωνίου Λέρου.

Επίκειται χάος στις Προσφυγικές Δομές

Στις 28  Φεβρουαρίου  2017 λήγουν  οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου 265 εργαζομένων , που εργάζονται στην Κεντρική Υπηρεσία και στα Περιφερεικά γραφεία Πρώτης Υποδοχής  και Ταυτοποίησης και αποτελούν το 65% των εργαζομένων στις προσφυγικές δομές. Ειδικότερα στη  Δομή της Λέρου υπάρχει μόνο ένας μόνιμος υπάλληλος!!!

  Το γεγονός αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες  στην εύρυθμη λειτουργία των Δομών, καθώς  λόγω των μεγάλων και διαφορετικών  καθημερινών  αναγκών ο φόρτος της δουλειάς είναι αδύνατον να καλυφτεί από τους εναπομείναντες ελάχιστους υπαλλήλους(μόνιμους και Ο.Α.Ε.Δ) .

Δελτίο Τύπου από το Γραφείο Δημάρχου

Σας ενημερώνουμε ότι, ο Δήμος μας διοργανώνει την υλοποίηση μιας σημαντικής πρωτοβουλίας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης - ενημέρωσης μαθητών, γονέων και  κηδεμόνων για την ανακύκλωση. Η εν λόγω δράση έχει ήδη εγκριθεί από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κο Ράπτη Νικολάο.

Αναλυτικότερα θα ξεκινήσει 27 Μαρτίου 2017, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ για όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου (4 σε αριθμό), με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα ανακύκλωσης.

Ο εν λόγω διαγωνισμός θα υλοποιηθεί ως εξής:

Ανεξάρτητοι Έλληνες - Γραμματεία Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού

Σε  συνεννόηση και αγαστή συνεργασία με την Γραμματέα κ Μίκα Παππά-Σεβου,  η κ. Γεωργία  Καλαίμη,   συνεργάτιδα της Γραμματείας και Σύμβουλος του ΥΕΘΑ,  απέστειλαν σήμερα αυτή την σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια στην Λέρο.

Η κ. Γεωργία  Καλαίμη,    εξασφάλισε η ίδια την προσφορά-δωρεά από τον  επιχειρηματία κ  Πιέτρη, τον όποιον ευχαριστούμε θερμά .

Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Λέρου

Ο Δήμαρχος Λέρου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια, στους Λεριούς νεαρούς αθλητές Taekwon-Do του Α.Σ. TKD Λέρου, Καραντάνη Δήμητρα και Βάρνα Διαμαντή, οι οποίοι διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας, το Σαββατοκύριακο 18 - 19 Φεβρουαρίου.

Η Δήμητρα Καραντάνη κατέκτησε το χρύσο μετάλλιο στην κατηγορία Νεανίδων Tul 4-1 Gup, ενώ ιδιαίτερα ελπιδοφόρα ήταν και η εμφάνιση του Διαμαντή Βάρνα στην κατηγορία Εφήβων Tul 4-1 Gup, συνεχίζοντας και οι δύο την πολύ καλή παράδοση της Λέρου στον αθλητισμό.

Δεντροφύτευση στα Λέπιδα

Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος Λέρου για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών του νησιού μας και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο στις 10.00 το πρωί η προγραμματισμένη δενδροφύτευση στα Λέπιδα, στην οποία συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, μαθητές, πρόσφυγες καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τους Σαμαρείτες (SAMARITANS).

Σελίδες

Εγγραφή στο Λέρος