Λέρος

Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Λέρου

Ο Δήμαρχος Λέρου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια, στους Λεριούς νεαρούς αθλητές Taekwon-Do του Α.Σ. TKD Λέρου, Καραντάνη Δήμητρα και Βάρνα Διαμαντή, οι οποίοι διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας, το Σαββατοκύριακο 18 - 19 Φεβρουαρίου.

Η Δήμητρα Καραντάνη κατέκτησε το χρύσο μετάλλιο στην κατηγορία Νεανίδων Tul 4-1 Gup, ενώ ιδιαίτερα ελπιδοφόρα ήταν και η εμφάνιση του Διαμαντή Βάρνα στην κατηγορία Εφήβων Tul 4-1 Gup, συνεχίζοντας και οι δύο την πολύ καλή παράδοση της Λέρου στον αθλητισμό.

Δεντροφύτευση στα Λέπιδα

Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος Λέρου για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών του νησιού μας και την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο στις 10.00 το πρωί η προγραμματισμένη δενδροφύτευση στα Λέπιδα, στην οποία συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, μαθητές, πρόσφυγες καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τους Σαμαρείτες (SAMARITANS).

Δελτίο Τύπου από το Γραφείο Δημάρχου

Σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών μεταξύ του Διευθυντή γραφείου του Υπουργού κ. Καραγκούνη και των, Δημάρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια και Αντιδημάρχου Πάτμου κ. Σκεμπέ Ιωάννη με θέμα το αεροδρόμιο Λέρου, συνάντηση εργασίας είχε σήμερα το μεσημέρι (17-2-2017) ο Δήμαρχος Λέρου, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό κ.

Δελτίο Τύπου από το Γραφείο Δημάρχου

Με αφορμή την επίσκεψη στη Λέρο του αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα κου Philippe Leclerc, προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης του Εκπαιδευτικού Χώρου στα Λέπιδα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο και αναπληρωτή Δημάρχου κο Κωνσταντινίδη Ιωάννη. Παρόντες, επίσης, στην συνάντηση ήταν ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας στην Λέρο, κος Ροντρίγκο Ντελαμπάρα και ο Σύμβουλος της Ύπατης Αρμοστείας στη Λέρο, κος Ρεπαπής Ιωάννης.

Προαναχωρησιακό Κέντρο στην Κω - συνεδρίαση ΠΕΔ

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες (Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου) ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά προγραμματισμένων συζητήσεων και επαφών για την επίλυση σημαντικών θεμάτων του νησιού.

Που πήγαν τα ξύλα;;;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαβάζουμε και ακούμε τα περί κοπής των δέντρων και αν αυτα κόβονται σωστά ή όχι την απάντηση δίνει ξεκάθαρα ο κ. 
Frantsesko DiPierro σε δημοσίευση του στο Facebook, εμείς θέλουμε να κάνουμε το εξής ερώτημα:

Ωραία! κόπηκαν τα ξύλα, που πήγαν;

Μήπως σε συμπολήτες μας που είχαν ανάγκη; Μήπως έχουν αποθηκευτή προκειμένου να ξεραθούν για να δοθούν μετά; μήπως πετάχτηκαν στην χωματερή; ή μήπως χαρίστηκαν!

Κάποιος υπεύθυνος πρέπει να μας απαντήση, έτσι δεν είναι! Αναμένουμε!

Γεώργιος Ελ. Τσουκάλης
 

Ανακοίνωση δενδροφύτευσης στη Λέρο

Ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τους Σαμαρείτες (SAMARITANS), διοργανώνουν Δενδροφύτευση στη περιοχή των Λεπίδων (πλησίον αφαλάτωσης), το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 από τις 10:00 το πρωί.

Η Εκδήλωση εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών του νησιού μας.

Έγκριση του έργου αποκατάστασης υποσκαφών προβλήτα Λιμένα Λακκιού

Εγκρίθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου το έργο αποκατάστασης υποσκαφών του προβλήτα στο Λιμάνι Λακκίου, μετά από χρόνια αναμονή, λόγω γραφειοκρατικής κωλυσιεργίας.

Απάντηση στην Αντιπολίτευση για την κοπή των δέντρων
Κηφισιά

Σε απάντηση δελτίου Τύπου της Αντιπολίτευσης για το κλάδεμα των δέντρων, θεωρούμε ως Δημοτική Αρχή απαράδεκτο να απαξιώνεται η λειτουργία και το έργο του Δήμου και των Υπηρεσιών του, από δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας. 

Επαναλαμβάνουμε ότι το νέο αφήγημα περί «αυθαίρετων κοπών δέντρων» εντάσσεται στη νοσηρή λογική της Αντιπολίτευσης η οποία εναντιώνεται σε ό,τι γίνεται στη Λέρο. Στην προκειμένη περίπτωση οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας γνωρίζουν ακόμη και τον τρόπο κλαδέματος των δέντρων (!), κάνοντας αστείες υποδείξεις προς τις υπηρεσίες του Δήμου. 

Δελτίο Τύπου για το ανεξέλεγκτο κλάδεμα-κατακρεούργηση των δέντρων

Δελτίο Τύπου της Παράταξης "Ελπίδα για την Λέρο"

Σε μια ακόμα προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υιοθετώντας αυτή τη φορά ρητορική γεωπόνου και δήθεν επιστημονικά τεκμήρια. Ξεπερνάει δε, τα όρια του αστείου, η δήθεν “νοικοκυροσύνη” της Δημοτικής Αρχής.

Σελίδες

Εγγραφή στο Λέρος