Λέρος

«Η Χριστιανική Ορθόδοξη Διδασκαλία εκπεφρασμένη μέσα από την Λέρικη...
«Η Χριστιανική Ορθόδοξη Διδασκαλία εκπεφρασμένη μέσα από την Λέρικη...

Το Σάββατο 10 Μαρτίου, στις 6:30΄ το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως μας, στο «Πατριαρχείο» στα Άλιντα, μία ομολογουμένως αξιόλογη και πολυσήμαντη εκδήλωση, με θέμα «Η Χριστιανική Ορθόδοξη Διδασκαλία εκπεφρασμένη μέσα από την Λέρικη λαϊκή ποίηση».
Την ευθύνη διοργάνωσης είχε ο Μουσικοδιδάσκαλος κ.Ελευθέριος Χατζηλάρης, ενώ η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Βραβεύσεις του Συλλόγου Αιμοδοτών Λέρου
Βραβεύσεις του Συλλόγου Αιμοδοτών Λέρου

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση ο Σύλλογος Αιμοδοτών Λέρου επιβράβευσε τους παλιούς Αιμοδότες για την πολύτιμη συνεισφορά τους στο λειτούργημα της αιμοδοσίας, όμως δεν στάθηκε μόνο σ' αυτό, βράβευσε και αυτούς που συντελούν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια και δεν είναι άλλους από τους Χορηγούς που χωρίς αυτούς πολλά πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν.

Το e-lerow.com ήταν εκεί και κατέγραψε αυτές τις πολύ όμορφες στιγμές με τον συνεργάτη μας Στέλιο Σούλο, δείτε το σχετικό video.

Rassegna del cinema italiano 2018 / Αφιέρωμα στον ιταλικό σινεμά 2018
Rassegna del cinema italiano 2018 / Αφιέρωμα στον ιταλικό σινεμά 2018

Το ετήσιο ραντεβού της Σαρακοστής με τον ιταλικό σινεμά στην Λέρο, παρουσιάζει φέτος  έναν “Κινηματογραφικό γύρο της Ιταλίας” στο πλαίσιο του Διχτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας και υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Διοργανωμένο από τον Σύλλογο Α.Ι.Α.Λ., το όγδοο φεστιβάλ “Ένας μήνας με τον ιταλικό κινηματογράφο”, επιστρέφει στο Θέατρο Λάκκιού με την συνεργασία του Δήμου Λέρου κάθε τετάρτη στις 9 μμ (λόγω εμπορικού προγραμματισμού του σινεμά) από τις 28 Φεβρουαρίου 2018.

Η κοπή της πίτας της Ν.Δ Λέρου
Η κοπή της πίτας της Ν.Δ Λέρου

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα η Τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας έκοψε την πίτα της, με παρουσία δύο Βουλευτών της του κ. Μάνου Κόνσολα και του Μάξιμου Χαρακόπουλου, των Μελών της, αλλά και αρκετού κόσμου.

Ακολούθησε χοροεσπερίδα.

Κάμερα: Στέλιος

Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα
Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα

Σήμερα 8 Μαρτίου , παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στην γυναίκα , νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να πούμε δύο λόγια . 

Για αιώνες , το ''θύλη'' , έζησε στην σκιά του δυνατού ''άρρενα'' , αδυνατώντας να εκφραστεί δημόσια και να λάβει θέση , ούτε καν για ζητήματα που αφορούσαν αυτήν την ίδια , χωρίς όμως αυτό να σημαίνει  πως , αυτή η υπομονετική και σχεδόν αόρατη φιγούρα , δεν μπορούσε να δρομολογήσει καταστάσεις και να επηρεάσει τις σκέψεις του άνδρα της οικογένειας μέσα στο προσωπικό της βασίλειο , το σπίτι και την οικογένεια . 

Η οικολογική κατάσταση και οι απειλές στο νησί της Λέρου

Γράφει ο Frantsesko DiPierro

Με το πρόγραμμα προστασίας των υγροτόπων του Αιγαίου οπού πραγματοποιήθηκε από το 2004 έως και το 2007, εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν από to WWF Ελλάς, 352 υγρότοποι σε 51 νησιά του Αιγαίου ανάμεσα σε όλα αυτά είναι και το δικό μας νησί.

Ανακοίνωση-πρόσκληση για εκδήλωση
Ανακοίνωση-πρόσκληση για εκδήλωση
Tο Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 και ώρα 6:30΄ το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (στο «Πατριαρχείο» στα Άλιντα), θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Μουσικοδιδασκάλου κ. Ελευθερίου Ι. Χατζηλάρη, με θέμα: «Η Χριστιανική Ορθόδοξη Διδασκαλία εκπεφρασμένη μέσα από την Λέρικη λαϊκή ποίηση».
(Η ομιλία θα συνοδεύεται από παραδοσιακά τραγούδια της Λέρου)
 
Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου-Καλύμνου-Αστυπαλαίας
 
Είσοδος ελεύθερη
Δελτίο Τύπου για αποτελέσματα αιμοδοσίας
Δελτίο Τύπου για αποτελέσματα αιμοδοσίας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η πρώτη για το 2018, εθελοντική αιμοδοσία στο νησί μας την οποία διοργάνωσε ο σύλλογος των Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέρου, Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Αιμοποιητικών Κυττάρων ‘’Η ΖΩΗ’’ το περασμένο Σαββατοκύριακο 3 & 4 Μαρτίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 3 Μαρτίου προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν 130 άτομα από τα οποία περισυλλέχθηκαν 109 μονάδες αίματος και 28 δείγματα για δωρεά Μυελού των Οστών.

Απάντηση του Σ. Λουλουδιά στον Δήμαρχο Λέρου
Απάντηση του Σ. Λουλουδιά στον Δήμαρχο Λέρου

Το παρόν δελτίο τύπου αποτελεί απάντηση στον ανύπαρκτο δήμαρχο, σε αυτό το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, κ. Μιχάλη Κόλια, στον οποίο και θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο Λεριακός λαός, στις απερχόμενες εκλογές, με τίμησε δια της ψήφου του με το ουδόλως ευκαταφρόνητο νούμερο των 761, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν χρήζω περαιτέρω πολιτικής και κοινωνικής αναγνώρισης.

Για εμένα αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι η οικογενειακή και επαγγελματική καταξίωση. Η κοινωνία μας ξέρει τόσο εμένα όσο και το παρελθόν σας... οπότε φρονώ ότι είναι περιττές περαιτέρω επεξηγήσεις...

Η επιστολή του κ. Kωττάκη έφτασε στα ΜΜΕ της Αυστραλίας μέσω του...

Στις 2 Μαρτίου 2018 η εφημερίδα «Ο ΚΟΣΜΟΣ» στην Αυστραλία δημοσίευσε ένα άρθρο για μία επιστολή του πρώην Δημάρχου κ. Τιμόθεου Κωττάκη με Α.Π. 900/21-02-2018 που είχε διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου στις 25-02-18.

Η μεγάλη έκπληξη είναι πως αυτή η επιστολή στάλθηκε στην εφημερίδα «Ο ΚΟΣΜΟΣ» από το προσωπικό εμαιλ το νυν Δήμαρχου Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια και όχι από τον ίδιο τον κ. Κωττάκη. Γιατί δεν την έστειλε την επιστολή ο κ. Κωτάκκης όπως είχε δήλωσε στην επιστολή του?

Σελίδες

Εγγραφή στο Λέρος