Λέρος

Σας Στέλνουμε την πρόσκληση για τα εγκαίνια της έδρας του συλλόγου

Σας στέλνουμε την πρόσκληση για τα εγκαίνια της έδρας του συλλόγου που θα γίνουν, παρουσία της Α.Ε. του Πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα, το σάββατο 26 μαΐου στις 7:30 μμ, σας περιμένουμε! 

με φιλικούς χαιρετισμούς

Έναρξη σεμιναρίων ΚΕΚ Γεννηματά
Έναρξη σεμιναρίων ΚΕΚ Γεννηματά

Το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λέρου διοργανώνουν στο άμεσο διάστημα δωρεάν σεμινάρια στο νησί της Λέρουπου στόχο έχουν την ανάπτυξη καθώς και την αναβάθμιση επαγγελματικών δεξιοτήτων. Τα εν λόγω σεμινάρια θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης» το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες, ανεξαρτήτως της επαγγελματικής τους κατάστασης.

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ Δήμου Λέρου (26-05-2018)
Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ Δήμου Λέρου (26-05-2018)

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καλεί το σώμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου στον Πλάτανο, την 26η  Μαΐου 2018, ημέρα Σάββατο  και ώρα 10:30 π.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου
Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου

Ο Δήμος Λέρου συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.

Στην Λέρο το ΚΤΕΟ από την Περιφερειακή ενότητα Καλύμνου
Στην Λέρο το ΚΤΕΟ από την Περιφερειακή ενότητα Καλύμνου

Από την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου ανακοινώνεται ότι εκδόθηκαν από την αρμόδια  Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου οι προσκλήσεις για τεχνικό έλεγχο των οχημάτων στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως συγκοινωνιακή περιοχή η ν. Λέρος.

Πεντάμηνος απολογισμός Κέντρου Κοινότητας Λέρου
Πεντάμηνος απολογισμός Κέντρου Κοινότητας Λέρου

Πρόθεση του Κέντρου Κοινότητας εξ αρχής ήταν η παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών ανά τρίμηνο, με στόχο όχι μόνο την ενημέρωση σας αλλά και για την ενθάρρυνση όσων έως τώρα διστάζουν να δεχτούν κοινωνική ή ψυχολογική υποστήριξη. Συνεχίζοντας τον απολογισμό μας από το μήνα Δεκέμβριο έως και τα τέλη Απριλίου, αφού λόγω φόρτου εργασίας δεν μπόρεσε να γίνει αυτό νωρίτερα, το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας διεκπεραίωσε συνολικά 2771 υποθέσεις.

Δ.Τ από την Δημοτική Οργάνωση Ν.Δ Λέρου
Δ.Τ από την Δημοτική Οργάνωση Ν.Δ Λέρου

H κυβέρνηση Τσίπρα, με κυνικότητα καιαυταρχισμό , ψήφισε προχθές το βράδυ στη Βουλή τοάρθρο 7 του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό,που εγκλωβίζει παράνομους μετανάστες καιπρόσφυγες στη Λέρο και στα άλλα νησιά.

Το άρθρο 7 ψήφισαν και οι Βουλευτές Δωδεκανήσουτου Σύριζα ενώ καταψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Νέα ΤΟ της Ν.Δ στην Λέρο
Νέα ΤΟ της Ν.Δ στην Λέρο

Την Κυριακή που μας πέρασε πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας τοπικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, νέος πρόεδρος βγήκε ο Αναστάσιος Τσαχουργιανιδης ο οποίος με 54 ψήφους αναδείχθηκε σε αυτή τη θέση.

 Έτσι λοιπόν εμείς τον βρήκαμε στο τηλέφωνο τον κύριο Τσαχουρίδη και μας έκανε δηλώσεις, σχετικά με τις με τις νέες υποχρεώσεις τις οποίες αναλαμβάνει ακόμα και το τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει σχετικά με το Κόμμα στην Λέρο.

Σας αφήνουμε να το ακούσετε

"Η Σπυριδούλα" της Λένας Κιτσοπούλου ΘΕΑΤΡΙΚΗ...

Η Σπυριδούλα

της Λένας ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

 

Τετάρτη 23 & Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ώρα Έναρξης: 21.15

Στο ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΕΡΟΥ

Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων στο τηλέφωνο 6944383920

Από την Αναγνωστάκη στην Κιτσοπούλου.

Η γιορτή της Μητέρας

Γιορτή της μητέρας σήμερα και αξίζει τον κόπο να πούμε δύο λόγια για έναν εορτασμό τόσο ευαίσθητο και τόσο γλυκό όπως και η μητρότητα.

Μητέρα λοιπόν , από το αρχαιοελληνικό μήτηρ , δηλαδή γυναίκα που απέκτησε παιδί.

Σελίδες

Εγγραφή στο Λέρος