Λέρος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Εορτασμού των Τριών Ιεραρχών 30-01-2017

Ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, κατήρτισε το πρόγραμμα των Τριών Ιεραρχών ως εξής :

 

Κυριακή   29-01-2017

 

  Ώρα 16:00 μμ.

Μεταφορά ιεράς εικόνας <<Τριών Ιεραρχών>> υπό των μαθητών από το  Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας  εις  Ιερό   Μητροπολιτικό Ναό

<< Ευαγγελισμός της Θεοτόκου>>.

 Ώρα  16:30 μμ.          

Δελτίο Τύπου για το πρόγραμμα Erasmus

Από τη Δευτέρα 9  έως τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, 58 συμμετέχοντες από 6 διαφορετικές χώρες ταξίδεψαν στην Αθήνα και συμμετείχαν ενεργά στο χρηματοδοτούμενο από το ERASMUS+ Πρόγραμμα Trip to Tolerance.

Άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας για την συμπλήρωση των...

Το δίκαιο αίτημα του διευθυντή , των εκπαιδευτικών και του συλλόγου γονέων  του δημοτικού σχολείου Αλίντων για συμπλήρωση των κενών  θέσεων ( γυμναστή και καθηγητή πληροφορικής ) έγινε άμεσα αποδεκτό από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας καθώς και τον διευθυντή του σχολείου των Αλίντων κ. Χατζηλάρη που με ενημέρωσε ακριβώς για το θέμα .

Προς: Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. P. Καμμένο, Διαβίβαση διαμαρτυρίας

Σε συνέχεια της σχετικής αναφοράς που σας απεστάλη και που μας κοινοποιήθηκε από τους υπαλλήλους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Λέρου, θα θέλαμε να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στη διαμαρτυρία τους.

“ΔΕΗ: Μισές αλήθειες ή ψέματα;;;;”

Σε πρόσφατο δελτίο τύπο του Δήμου Λέρου, σχετικά με τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης του νησιού αναφέρονται τα εξής: 

  1. «Ο Δήμος Λέρου δια του νομικού συμβούλου του έχει υποβάλλει μέχρι σήμερα δύο (2) μηνυτήριες αναφορές για το θέμα …. ενώ για τις πρόσφατες διακοπές ρεύματος θα ληφθεί εκ νέου απόφαση ….. σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.»

Αυτή είναι η μισή αλήθεια…. Δύο μηνυτήριες αναφορές, μία το 2012 και μία τον Απρίλιο του 2016, μετά από ομόφωνη Απόφαση του Δ.Σ. τον Μάρτιο του 2016.

Θάνατος - μυστήριο 19χρονης στη Λέρο: «Ο φονιάς του παιδιού μου...

Παρά το γεγονός πως ο εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο δολοφόνος της Νίκης δεν έχει κληθεί σε απολογία και παραμένει ασύλληπτος

Μια απίστευτη στα δικαστικά χρονικά υπόθεση που αφορά το μυστηριώδη θάνατο μιας κοπέλας συγκλονίζει τη Λέρο. 

Η 19χρονη Νίκη Μαυρούδη, είχε βρεθεί απαγχονισμένη από την μητέρα της πριν από τρία χρόνια. Η οικογένεια ποτέ δεν πίστεψε πως ήταν αυτοκτονία.

Κίνδυνος υποβάθμισης των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους σε Λέρο,...

Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την επαπειλούμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ σε Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι, Αρκιούς και Μαράθι, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι: «Είναι άγνωστο ποιοι είναι οι σχεδιασμοί του Υπουργείου για τη νέα διοικητική δομή που θα έχει σε αυτά τα δύο νησιά ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στον οποίο θα ενταχθούν, πλέον, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Από το Γραφείο Δημάρχου για το θέμα διακοπών της ΔΕΗ

Με αφορμή τα μακροχρόνια  προβλήματα που παρατηρούνται στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του νησιού μας και ειδικότερα το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου οι απροειδοποίητες διακοπές ρεύματος δημιουργούν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα για τους δημότες μας, μέσα από τις ζημιές των οικιακών συσκευών τους αλλά και των μηχανημάτων του δικτύου ύδρευσης αποχέτευσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε την απόλυτη συμπαράσταση προς τους συμπολίτες μας, αλλά ταυτόχρονα και αγανάκτηση μας προς την ΔΕΔΔΗΕ.

Θεοφάνεια στην Λέρο

Κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες εορτάστηκαν τα Θεωφάνεια στην Λέρο, δείτε το σχετικό βίντεο από το καθήγιασμα των υδάτων στο λιμάνι του Λακιού!

Επίσκεψη αστραπή Κουρουμπλή στην Λέρο!

Επίσκεψη αστραπή πραγματοποίησε στο νησί μας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Κουρουμπλής Παναγιώτης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό και Βουλευτή του Σύριζα του νομού μας κο Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κο Σταμάτη Ράπτη και το Βουλευτή κο Καματερό Ηλία.

Ο υπουργός είχε συνάντηση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λέρου, παρόντων του μητροπολίτη κ.κ. Παισίου, του έπαρχου κ. Θεμέλαρου και λοιπών αρχών και φορέων του νησιού, όπου ο Δήμαρχος του νησιού μας έθιξε τα ακόλουθα θέματα που αφορούν το νησί μας:

Σελίδες

Εγγραφή στο Λέρος