Επιλογή συντάκτη

O ρεαλισμός δεν είναι απαισιοδοξία

Π​​ρώτη επιφυλλίδα στον καινούργιο χρόνο. Tο καινούργιο του χρόνου εξαντλείται στην αλλαγή ενός ψηφίου στη συμβατική αρίθμηση της διαδοχής των ετών. Στην ελλαδική κοινωνία τίποτε δεν καινουργείται με το πέρασμα του χρόνου. H απροκατάληπτη, στοιχειωδώς ρεαλιστική σκέψη αποκλείει και την ελπίδα. Ξέρουμε την ανθρώπινη ποιότητα των διαχειριστών της ζωής μας, την αποτελεσματικότητα των θεσμών και λειτουργιών του δημόσιου βίου, τους νόμους της ζούγκλας που κυριαρχούν στο πολυ-υμνημένο πολιτισμικό μας «παράδειγμα». Oλα αποκλείουν την ελπίδα.

Τα νησιά είναι γλώσσα ψυχή και πατρίδα

«Τὴ γλῶσσα μοῦ ἔδωσαν ἑλληνική. 
τὸ σπίτι φτωχικὸ στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου...
Μονάχη ἔγνοια ἡ γλῶσσα μου στὶς ἀμμουδιὲς τοῦ Ὁμήρου...».

Οι δανειστές μας φυλάκισαν στην παγίδα χρέους και στο ευρώ και τώρα...

Θεόδωρος Κατσανέβας

«Ετήσια Έκθεση της ΕΚΤ: Ξανά στο ίδιο έργο θεατές

Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες  Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Τραμπάλισμα της Αμερικής

Του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Ρήγκαν μάλιστα, ένας άθλιος ηθοποιός άθλιων ταινιών, ήταν αυτός που σχεδίασε και προώθησε το σχέδιο για τον Πόλεμο των Άστρων. Δεν πρόκειται φυσικά για το σενάριο της γνωστής ταινίας, αλλά για πρόγραμμα που προέβλεπε την επέκταση των εξοπλισμών και στο διάστημα προκειμένου να υπάρξει υπεροπλία απέναντι στους κόκκινους, κακούς και εγκληματίες Σοβιετικούς.

Συνάντηση μυστήριο Ερντογάν με… Κίσινγκερ και Ρότσιλντ!

Πολλά ερωτήματα δημιουργεί η συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ταιγίπ Ερντογάν στην Νέα Υόρκη με τον γνωστό Αμερικανό διπλωμάτη, Χένρυ Κίσινγκερ και με τον εκπρόσωπο της οικογένειας Ρότστιλντ, τον James Rotschild, η οποία μάλιστα έγινε κεκλεισμένων των θυρών και μετά την συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στάση πληρωμών προς δανειστές του Ρότσιλντ

Γράφει ο Αντώνης  Γρυπαίος, Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής/ Αρθρογράφος ΜΜΕ

Υπ’ όψιν Κυρίου Πρωθυπουργού,

Πρόταση-Συμβουλή

Μετά την άρνηση του Παντοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, διά των υπηρετών των Προέδρων και Πρωθυπουργών της Ε.Ε., και της ομάδος...
ΔΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ, διά την απομείωση του παράνομου και τεχνητού χρέους, και της απόρριψις όλων των προτάσεών μας, προτείνουμε στον Πρωθυπουργό. 

Αφού δεν μας δίνουν τη δόση του δανείου οι Σιωνιστές δανειστές, και οι υπηρέτες τους της Ε.Ε., εν ανάγκη, να κάνεις ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 

Τι σκαρώνουν Τσίπρας και Κοτζιάς 8-9 Σεπτεμβρίου

Η Διάσκεψη του Νότου στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, γίνεται με στόχο την ενίσχυση του μετώπου των «νοτίων».

Η διάσκεψη συγκαλείται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει απευθύνει προσκλήσεις στους ηγέτες των χωρών της Μεσογείου.

Σύμφωνα με την «Αυγή», οι προσκλήσεις έχουν γίνει δεκτές από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, τον εκτελούντα χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και τον πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ.

Γιατί το χαλιφάτο πρέπει άμεσα να καταστραφεί

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης 

Δωσίλογος η πολιτική της αγλωσσίας

Η ​​κοινή και κοινωνούμενη πείρα βεβαιώνει ότι η ανάπτυξη μιας χώρας, η ευζωία των πολιτών, είναι συνάρτηση όχι πρωτίστως του κατά κεφαλήν εισοδήματος αλλά πρωτίστως του επιπέδου ποιότητας της ζωής. Οτι η ποιότητα της ζωής είναι συνάρτηση της κατά κεφαλήν καλλιέργειας, όχι της καταναλωτικής ευχέρειας. Και δείχτης της κατά κεφαλήν καλλιέργειας, σε όσες χιλιάδες χρόνια διαρκεί η ανθρώπινη Ιστορία, είναι η γλώσσα: η διεύρυνση των δυνατοτήτων (πλούτος του λεξιλογίου και εύκαμπτη όσο και διαυγής συντακτική δομή) της γλωσσικής εκφραστικής.

Σελίδες

Εγγραφή στο Επιλογή συντάκτη