Ειδήσεις

Δίνουμε μεγάλη μάχη και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί πρέπει...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (26/11/16) και στον δημοσιογράφο Νότη Ανανιάδη, ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, υπογράμμισε τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει άμεσα να παρθούν ώστε να ενισχυθούν και να στηριχτούν τα νησιά. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, πως ήδη έχουν γίνει συζητήσεις και με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και πως σύντομα ίσως να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη, ο κ.

Η χώρα χρειάζεται ένα νέο εθνικό σχέδιο. Με μεταρρυθμίσεις και...

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας, μαζί με τους συναδέλφους του Βουλευτές κ.κ. Κώστα Καραμανλή, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Κώστα Κουκοδήμο, επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες και κοινωνικές δομές της περιοχής, στα πλαίσια της εξόρμησης βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρειο Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έφερε ένα νέο και πιο επώδυνο μνημόνιο.
Επέβαλλε νέες και υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις αυξάνοντας φόρους και ΦΠΑ.

Συνάντηση στην Νίσυρο με τον ΥΠΕΣΔΑ

Συνάντηση πραγματοποίησε στην Νίσυρο με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουπλή Παναγιώτη, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και σύμβουλος ΥΠΕΘΑ κ. Παλαπουγιούκ Γεώργιος.

Στην συνάντηση ο Υπουργός ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει  ειδικά μέτρα για τα νησιά με σκοπό την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων τους , τα οποία και θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τον προσεχή Σεπτέμβριο. 
Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα Δωδεκάνησα  και την τοπική κοινωνία της Νισύρου.

Οι μάσκες έπεσαν. Η αύξηση του ειδικού φόρου στο κρασί ήταν επιλογή...

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μάσκες έπεσαν. Τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταρρέουν το ένα μετά το άλλο.

Αποδεικνύεται ότι η αύξηση του ειδικού φόρου στο κρασί, που πλήττει τα ελληνικά κρασιά, τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς, ήταν αποκλειστική επιλογή της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Όπως δική της επιλογή είναι οι φόροι στον τουρισμό και στις επιχειρήσεις, αλλά και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Οι Βολιώτες γράφουν ιστορία - Εστιατόριο προσλαμβάνει μόνο Α.μ.Ε.Α

Ενα διαφορετικό εστιατόριο στο οποίο εργάζονται αποκλειστικά άτομα με κάθε είδους αναπηρία λειτουργεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον Βόλο, δίνοντας ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους με ξεχωριστές ικανότητες και ταυτόχρονα την ευκαιρία σε πολλούς περισσότερους να διαπιστώσουν τρώγοντας ή πίνοντας τον καφέ τους ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα.

Κακή «παράσταση» με μαντίλες στην υποδοχή της Α.Κορακάκη

Mία εξαιρετικά κακή «παράσταση» στήθηκε από γνωστούς-αγνώστους σκηνοθέτες με πρωταγωνίστρια την «χρυσή» αλλά και «χάλκινη» Ελληνίδα στην σκοποβολή Α.Κορακάκη.

Αντί να την υποδεχτούν Έλληνες πολίτες πήραν πρόσφυγες μουσουλμάνους από το κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών και τους «έστησαν» δίπλα από την Ολυμπιονίκη στέλνοντας σε όλο τον πλανήτη φωτογραφίες με μουσουλμάνους να υποδέχονται στην βορειοελλαδική πόλη της Δράμας την Ελληνίδα.

Σήκωσαν τουρκική σημαία στην Σύμη;

Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από το συμβάν που φέρεται να έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στην Σύμη, όπου κάποιοι σύμφωνα με τα όσα ακούγονται ύψωσαν την τουρκική σημαία σε ιστό μαζί με την Ελληνική, στον κόλπο του Αγίου Αιμιλιανού.

Παραμένει άγνωστο αν η σημαία υψώθηκε στον ιστό από στεριάς η από κάποιους που αποβιβάστηκαν εκεί με σκάφος, αφού η Τουρκία απέχει κυριολεκτικά μια ανάσα από την συγκεκριμένη περιοχή.

ΔΕΗ: Παράταση στο πρόγραμμα διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών

Οι ρυθμίσεις των οφειλών προς τη ΔΕΗ χωρίς προκαταβολή δεν θα ισχύουν για τις περιπτώσεις που γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, διευκρινίζει η ΔΕΗ σε αποψινή ανακοίνωση. Το πρόγραμμα ρυθμίσεων σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή που ξεκίνησε την 1η Απριλίου παρατάθηκε ήδη ως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Η ΔΕΗ ανακοίνωσε επίσης ότι ως τώρα 290.000 πελάτες ρύθμισαν τις οφειλές τους με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και καλεί τους υπόλοιπους 1,5 εκατ. πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές να σπεύσουν να τις ρυθμίσουν.

Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να...

Ο κ. Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τη Συνταγματική Αναθεώρηση για να αποπροσανατολίσει. Γιατί το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση, είναι τα οικονομικά, κοινωνικά και, πολύ φοβάμαι, εθνικά αδιέξοδα, έτσι όπως πάμε.

Οι προτάσεις του κ. Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση χαρακτηρίζονται από καιροσκοπισμό και ατολμία.

Ο κ. Πρωθυπουργός κατέθεσε πέντε άξονες προτάσεων. Ας τους δούμε έναν προς έναν.

Συντάξεις Αυγούστου 2016: Αρχίζουν οι πληρωμές για όλα τα Ταμεία

Αρχίζει από την εβδομάδα που μπαίνει αύριο η καταβολή των συντάξεων για τον μήνα Αύγουστο του 2016, από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ και Δημόσιο).

Συγκεκριμένα:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2016 ημέρα Πέμπτη.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 28 Ιουλίου 2016 ημέρα Πέμπτη

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 01 Αυγούστου 2016 ημέρα Δευτέρα

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 01 Αυγούστου 2016 ημέρα Δευτέρα

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Ιουλίου 2016 ημέρα Παρασκευή

Σελίδες

Εγγραφή στο Ειδήσεις