Απόψεις

Kρίσιμο κενό στην αντιπροσώπευση

του Χρήστου Γιανναρά

Μ​​εσημέρι της Tετάρτης 15 Φεβρουαρίου, το Πρώτο Kανάλι της κρατικής τηλεόρασης αναμετέδιδε από το Στρασβούργο συνεδρία του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου. Θέμα της συνεδρίας: «H πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του Προγράμματος Oικονομικής Προσαρμογής για την Eλλάδα».

Πως μας ενέταξαν στην ευρωζώνη όταν η κυριότερη προϋπόθεση για να...

Θεόδωρος Κατσανέβας

Περί Καρανίκα ο....λόγος!

Ο Σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού σε μια βαθυστόχαστη ανάλυση μας εξηγεί πως να ξεχωρίζουμε τους αριστερούς από τους δεξιούς. 
Οι αριστεροί διαβάζουν Τολστοι, Βάρναλη ,Ρίτσο κλπ και οι δεξιοί 4 τροχούς και Marie Claire
Αυτά τα λέει ο άνθρωπος που σε προηγούμενη δημοσίευση πρότεινε το χασισελαιο σαν ιδανική θεραπεία για τον καρκίνο και ξεσήκωσε τους συλλόγους των καρκινοπαθων 
Είναι ο άνθρωπος που θεωρεί την καριέρα χολέρα,είναι ο αρνητης στράτευσης ,και φανατικός φαν της ΜΕΝΕΓΑΚΗ. ... (Συγγνώμη κυρία Μενεγακη εσείς δε φταίτε σε τίποτα )

«Το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την υγεία

Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

"Oι Τζιχαντιστές κρατούν όμηρους μικρά παιδιά και βρέφη ως...

Θεόδωρος Κατσανέβας

Μνημόνιο διαρκείας

Είναι να αναρωτιέται κανείς!

Πότε έλεγαν την αλήθεια;

Όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως αντιπολίτευση το 2014 υποσχόταν ότι θα σκίσει τα μνημόνια μόλις γίνει κυβέρνηση;

Όταν το 2015, και ως κυβέρνηση πια, ψήφισε το τρίτο μνημόνιο με ‘πόνο ψυχής’;

Ή σήμερα, το 2016, που η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει προκαταβολικά για την ενεργοποίηση του κόφτη και την υπογραφή του τέταρτου μνημονίου, που θα είναι πλέον μνημόνιο διαρκείας (τουλάχιστον μέχρι το 2060);

Το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο.

"Πρόσφυγες: Μετεγκατάσταση στην ΕΕ και όχι μόνιμη εγκατάσταση...

Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η σημειολογία της επισκέψεως Ομπάμα στην Ελλάδα

Όταν ο Θουκυδίδης μετέφερε στις μελλοντικές γενεές τον Επιτάφιο του Περικλέους, έβλεπε προς το μέλλον. Με διαχρονικό λόγο, υμνούσε την ελευθερία, τη δημοκρατία και τις ηθικές αξίες. Ταξιδεύοντας μέσα από θάλασσες χρόνου, ο λόγος του αρχαίου ηγέτη ήρθε στο στόμα του απερχόμενου πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα κατά την ιστορική επίσκεψή του στην Ευρώπη, στο τέλος της θητείας του και στον αποχαιρετισμό του προς την ιστορία.

Το Πολυτεχνείο του 73' σήμερα

Το Πολυτεχνείο 43 χρόνια μετά, παραμένει αξεπέραστο σύμβολο αγώνα και αντίστασης στον αυταρχισμό και την τυραννία. Τα παιδιά που κλείστηκαν τις μέρες εκείνες στον χώρο του δεν είχαν όπλα. Δεν ήταν τρομοκράτες. Δεν σκότωναν ούτε καν έθεταν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δεν ένοιωθαν την ανάγκη να αυτοπυρποληθούν για τις ιδέες τους. Αντιστέκονταν στα αμφιθέατρα με το λόγο τους, στις μπουάτ και τις συναυλίες με το τραγούδι τους, στα βασανιστήρια και τις διώξεις με την καρτερία τους. Και τελικά πλήρωσαν με το αίμα τους την αντίσταση αυτή. Δεν ήθελαν απλά να γκρεμίσουν τη χούντα.

Όχι στον Φασισμό!

Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκε στην προσπάθεια πραξικοπήματος της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. στο χώρο των Μ.Μ.Ε.

Καταδικάσαμε ανοικτά και δυναμικά τις αντιδημοκρατικές και αυταρχικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Καταδικάσαμε ανοικτά και δυναμικά την προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης να παρακάμψει το θεσμοθετημένο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Μα πάνω απ’ όλα καταδικάσαμε ανοικτά και δυναμικά την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοκρατία στον τόπο που την γέννησε.

Σελίδες

Εγγραφή στο Απόψεις