Απόψεις

Κουλ Αλέξη με τη σημαία, δεν σε είπαμε δα και πατριώτη

Απ' το να αγγίζουν οι Συριζαίοι τη γαλανόλευκη, καλύτερα να τις κρύβουμε όπως επί Τουρκοκρατίας

Καθόλου περίεργο δεν μου φάνηκε το ότι ο Τσίπρας υπερθεμάτισε αναφορικά με τις απόψεις Γαβρόγλου για τη σημαία, τις παρελάσεις, την Αριστεία και τα συναφή που ακούν και βγάζουν σπυριά. Ο άνθρωπος το έχει κάνει από καιρό ξεκάθαρο και αν κρατάμε ακόμα το σύμβολο είναι επειδή δεν μας ζήτησαν ούτε από την τρόικα ούτε από τη Βενεζουέλα να το καταργήσουμε. 

Απάντηση «χαστούκι» για διόπτρες των ΕΑΣ

Ενα προς ένα καταρρίπτει τα στοιχεία του... ρεπορτάζ των «Νέων» περί «ρεμούλας στα εξοπλιστικά» και συγκεκριμένα για διόπτρες νυκτός η εταιρία ΘΕΩΝ Αισθητήρες ΑΕΒΕ. «Δεν υπάρχει καμία αύξηση του κόστους της προμήθειας τα τελευταία δέκα (10) χρόνια όσον αφορά την εταιρία μας αλλά και για τα ΕΑΣ» αναφέρει, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Βασίλειος Σαββαΐδης, ο οποίος κάνει λόγο για «μια προμήθεια που έχει εγκριθεί από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και που αφορά πρωταρχικά τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και δευτερευόντως την εταιρία μας». 

Απαντώντας σε οικονομολόγους και οικονομολούντες υποστηρικτές του ευρώ

Με την Ελλάδα να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο βάραθρο της καταστροφής όπου μας έχει καταδικάσει η νέο -γερμανική κατοχή, συνεχίζεται ο εξορκισμός της μίας και μοναδικής ελπίδας εξόδου από την κρίση, της συντεταγμένης μετάβασης στο εθνικό μας νόμισμα. Οοικονομολόγοι και οικονομολογούντες υποστηρικτές του ευρώ, προβλέπουν μύριες όσες καταστροφές που δήθεν θα συμβούν αν επιστρέψουμε στη δραχμή, την ίδια ώρα που καταστροφή της ευρωωφυλακής είναι περισσότερο ορατή από ποτέ άλλοτε. Παραβιάζοντας την κοινή λογική, προσπαθούν να πείσουν ότι η η μέρα είναι νύχτα και το αντίθετο.

Nα μην περάσει ο ραγιαδισμός

Η ​​συναυλία, το βράδυ της Tετάρτης 12 Iουλίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τον Διονύση Σαββόπουλο, άρεσε, επαινέθηκε, σχολιάστηκε ενθουσιαστικά. Eίχε καταξιωμένους τραγουδιστές, πολύ καλούς μουσικούς της ορχήστρας, εξαίρετα τεχνικά μέσα, θαυμαστή οργάνωση. H σύλληψη και η εκτέλεση του εγχειρήματος πρόδιδαν πείρα, ταλέντο, σοβαρότητα.

Το παράλληλο νόμισμα υπό προϋποθέσεις μας συμφέρει οικονομικά και...

Θεόδωρος Κατσανέβας

Ελλάδα και Δυτικά Βαλκάνια

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Θεσμών ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Οι πρόσφατες εξελίξεις σε Αλβανία και Σκόπια αναδεικνύουν την μεγάλη γεωπολιτική ρευστότητα που επικρατεί στα Δυτικά Βαλκάνια. Μάλιστα σε πρόσφατο άρθρο μας είχαμε αναλύσει τα τεκτενόμενα σε Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσσοβο και Βοσνία.

Στο γύψο η Ελλάδα για πενήντα χρόνια με την απόφαση του Eurogroup

Θεόδωρος Κατσανέβας

Ξανά και πάλι για την Κρατική Τράπεζα Ειδικού Σκοπού

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος  ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής,  Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε.  στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Και νέοι σκληροί όροι Ντράγκι για την ένταξη της Ελλάδας στο QE

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Θεσμών ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ημέρες από τη ψήφιση των σκληρών μέτρων του τέταρτου μνημονίου και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επιβάλλει πλέον και νέους σκληρούς όρους προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στην περίφημη ποσοτική χαλάρωση (QE).

Οι δανειστές έχουν εισπράξει και μας χρωστάνε...

Θεόδωρος Κατσανέβας

Όσο και αν ακούγεται εξωφρενικό, το σύνολο των χρηματικών εκροών από την Ελλάδα προς τη δύση μαζί με τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλουν, ξεπερνά το σύνολο των χρεών μας προς τους δανειστές. Με άλλα λόγια οι  "Εταίροι" και κυρίως η Γερμανοί, έχουν εισπράξει και οφείλουν στην Ελλάδα μεγαλύτερα ποσά από αυτά που τους χρωστάμε.

Σελίδες

Εγγραφή στο Απόψεις