Απόψεις

Στο γύψο η Ελλάδα για πενήντα χρόνια με την απόφαση του Eurogroup

Θεόδωρος Κατσανέβας

Ξανά και πάλι για την Κρατική Τράπεζα Ειδικού Σκοπού

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος  ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής,  Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε.  στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Και νέοι σκληροί όροι Ντράγκι για την ένταξη της Ελλάδας στο QE

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Θεσμών ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ημέρες από τη ψήφιση των σκληρών μέτρων του τέταρτου μνημονίου και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επιβάλλει πλέον και νέους σκληρούς όρους προκειμένου να ενταχθεί η Ελλάδα στην περίφημη ποσοτική χαλάρωση (QE).

Οι δανειστές έχουν εισπράξει και μας χρωστάνε...

Θεόδωρος Κατσανέβας

Όσο και αν ακούγεται εξωφρενικό, το σύνολο των χρηματικών εκροών από την Ελλάδα προς τη δύση μαζί με τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλουν, ξεπερνά το σύνολο των χρεών μας προς τους δανειστές. Με άλλα λόγια οι  "Εταίροι" και κυρίως η Γερμανοί, έχουν εισπράξει και οφείλουν στην Ελλάδα μεγαλύτερα ποσά από αυτά που τους χρωστάμε.

Τσώρτσιλ : Οι Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια

Θεόδωρος Κατσανέβας

Η Άλωσις

Η Ιστορία καταγράφει τα δρώμενα και τη διαδρομή των λαών στο χρόνο, αλλά παραδόξως αποτελεί ακριβό και δυσβάσταχτο βάρος κάθε μεγάλη ιστορική πορεία, διότι αναφέρεται σε πολύ περισσότερες μνήμες από αυτές που μπορεί ο καθείς να σηκώσει. Μεγάλη, μακρά και μοναδική είναι η Ελληνική Ιστορία.

Παγκοσμιοποίηση και G7

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Θεσμών ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τρίτη 16/5/2017 με πρωτοβουλία της Κομισιόν πραγματοποιήθηκε συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο  αναφορικά με την δήθεν χαλιναγώγηση της παγκοσμιοποίησης έως το 2025.

Ταξιδεύοντας στην «Εξτρεμοχώρα»

Γράφει ο Δρ. Στέφανος Δράκος Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

MPhil Swansea University UK Civil & Computational Engineering

Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.

Είναι γνωστό ότι ανήκω στο πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας που εναντιώνεται στη σημερινή κυβερνητική πολιτική. Παρόλα αυτά, προσπάθησα να σκεφτώ και να λειτουργήσω έξω από τις «κομματικές μου γραμμές». Να τοποθετήσω τον εαυτό μου σε μια διαδικασία αντικειμενικής κριτικής και επεξεργασίας της καταστάσεως.

Πολύ τυχεροί που δεν λειτουργεί πια το Γουδή

Αλλά να το δουν, μην τους λάχει να πάνε κάποιοι πιο μέσα κι απ’ τον Ακη.

Τα 153 σκυφτά κορμιά που τα βλέπαμε στην τηλεόραση να ψηφίζουν νύχτα το 4ο Μνημόνιο της Απόλυτης Υποταγής, ζουν μέσα στην αυταπάτη που είχαν οι κατά καιρούς καθεστωτικοί. Αμάθητοι κιόλας στην εξουσία, μια ζωή στην απέξω γαρ, έχουν την ψευδαίσθηση ότι και θα κάνουν το έγκλημα και με κάποιον τρόπο θα τη σκαπουλάρουν. Μάλλον δεν είν’ έτσι αν σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος ο Τσίπρας, κατά δήλωση Βαρουφάκη, τον είχε απειλήσει εμμέσως, την εβδομάδα του Δημοψηφίσματος-μαϊμού του 2015, ότι «θα μας πάνε στο Γουδή». 

Ανάκτηση εθνικής νομισματικής κυριαρχίας εντός ευρώ

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ»

Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Θεσμών ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Την αναγκαιότητα περαιτέρω αποκέντρωσης του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών (ΕΣΚΤ) προκειμένου να ανακτηθεί εθνική νομισματική κυριαρχία εντός Ευρωζώνης είχα την ευκαιρία να επισημάνω μιλώντας στις 17/5/2017 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Σελίδες

Εγγραφή στο Απόψεις